Omiš: Fra Milan Lapić proslavio 50. obljetnicu svećeništva

U nedjelju, 30. lipnja 2013., fra Milan Lapić je proslavio 50. obljetnicu svećeništva. Na slavlju su sudjelovali provincijal fra Joško Kodžoman, gvardijan omiškog samostana fra Filip Budić, braća iz samostana, dijecezanski svećenici i rodbina.


Fra Milan Lapić, rodom iz Čitluka kod Sinja, zaređen je za svećenika 1963. godine u Makarskoj. Svećeničku službu započeo je u Drnišu, a danas se nalazi u franjevačkom samostanu u Omišu. Provincijal fra Joško Kodžoman je u prigodnom govoru zahvalio gvardijanu fra Filipu na organizaciji ovog slavlja, dijecezanskim svećenicima i članovima obitelji koji su došli uzveličati ovo slavlje. Izrazio je želju da će možda netko iz obitelji naslijediti franjevačko-svećeničko djelovanje fra Milana. Obraćajući se slavljeniku o. Provincijal mu je čestitao za vjerno franjevačko-svećeničko služenje Bogu i hrvatskom narodu u mnogim župama i različitim službama proteklih pedeset godina bilo u Domovini bilo u Njemačkoj. Zahvalio mu za brojne darove primljene u životu i u crkvenom služenju koje je Bog preko njega udijelio našoj Zajednici. Tom prigodom uručio je fra Milanu zahvalnicu u prigodi 50. obljetnice svećeništva.

Fra Luka Livaja je u prigodnom govoru ukratko prikazao fra Milanov put od ulaska u sjemenište, od 1949. godine do ovog slavljeničkog dana. Završio je svoj govor riječima da mu Bog udijeli još puno godina.

Gvardijan fra Filip Budić zahvalio je o. Provincijalu, svećenicima i obitelji što su došli uzveličati slavlje 50. obljetnice svećeništva i rekao kako je ovo za fra Milana nova 'mlada misa'. Riječi zahvale uputio je i časnim sestrama u Omišu Kresenciji, Bernardi, Mladenki kao i gospođi Mariji koje su uložile veliki trud u organizaciji ovog slavlja. Na kraju je izrazio radost što fra Milan pripada samostanskoj obitelji u Omišu i zaželio da ga Bog poživi da može proslaviti i dijamantni jubilej.

Kroz razgovor o svećeničkim slavljima neki su izračunali da ove godine fratri-svećenici prezimenom 'Čugura' slave svi zajedno 148 godina svećeništva.

Fotografije 

Pretraži sadržaj

Najave

7. prosinca: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa u Sinju

**********

5.-8. prosinca: Zagreb MBL - Duhovna obnova uoči obljetnice župe

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1244
Ovaj mjesecOvaj mjesec22200
UkupnoUkupno6436817

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56 

Administrator

franodoljanin@gmail.com