U Grabu nastupio ansambl Lado

Uz rijeku Grab ispod vrba na Starome mostu više od tisuću gledatelja uživalo je u dvosatnom programu u kojem je 60-tak članova ansambla Lado, predvođeno nacionalnim folklornim prvacima Dubravkom Radićem i Janjom Ivančan, izvelo dio hrvatske glazbene-plesne tradicije.


Grabljani i njihovi gosti, među kojima su bili župan Zlatko Ževrnja, dožupan Luka Brčić, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić s dogradonačelnikom Ivanom Žolom, dugotrajnim pljeskom pozdravljali su nastupe plesača i pjevača u slavonskim, ličkim, podravskim, dalmatinskim, istarskim i drugim tradicionalnim narodnim nošnjama Hrvatske.

Nastup Lada bilo je ujedno i obilježavanje 10. obljetnice održavanja kulturno-umjetničkih manifestacija povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja, koje je pokrenuo župnik fra Duško Botica. Na kraju programa, fra Duško je zahvalio svima koji su mu svih ovih godina bili velika potpora u radu, posebno svojim župljanima, članovima KUD-a, kao i proslavljenom koerografu prof. Branku Šegoviću, dramskom glumcu i redatelju splitskog HNK Radi Perkoviću, voditeljici programa svih ovih godina Ozani Ramljak, koji su mu pomagali u radu KUD-a Župe Grab i u dovođenju Lada na ovogodišnju grabsku svečanost.

Nakon službenog dijela programa, pučka fešta za sve goste i ansanbl Lado nastavio se uz bogatu gastronomsku ponudu ispred župne kuće, a do kasno u noć dok je Grab svojom bistrinom mirno tekao prema svome utočištu u rijeku Rudu, uz njegovu obalu odjekivale su pjesme rere i pučkih napjeva iz grla grabljanki i grabljana i njihovih gostiju, a sve u čast njihovog nebeskog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja i nezaborvne kulturno-umjetničke večeri.

Tekst: Ante Botić

Fotografije (FD)


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1655
Ovaj mjesecOvaj mjesec47363
UkupnoUkupno6392467

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 120 

Administrator

franodoljanin@gmail.com