U Grabu nastupio ansambl Lado

Uz rijeku Grab ispod vrba na Starome mostu više od tisuću gledatelja uživalo je u dvosatnom programu u kojem je 60-tak članova ansambla Lado, predvođeno nacionalnim folklornim prvacima Dubravkom Radićem i Janjom Ivančan, izvelo dio hrvatske glazbene-plesne tradicije.


Grabljani i njihovi gosti, među kojima su bili župan Zlatko Ževrnja, dožupan Luka Brčić, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić s dogradonačelnikom Ivanom Žolom, dugotrajnim pljeskom pozdravljali su nastupe plesača i pjevača u slavonskim, ličkim, podravskim, dalmatinskim, istarskim i drugim tradicionalnim narodnim nošnjama Hrvatske.

Nastup Lada bilo je ujedno i obilježavanje 10. obljetnice održavanja kulturno-umjetničkih manifestacija povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja, koje je pokrenuo župnik fra Duško Botica. Na kraju programa, fra Duško je zahvalio svima koji su mu svih ovih godina bili velika potpora u radu, posebno svojim župljanima, članovima KUD-a, kao i proslavljenom koerografu prof. Branku Šegoviću, dramskom glumcu i redatelju splitskog HNK Radi Perkoviću, voditeljici programa svih ovih godina Ozani Ramljak, koji su mu pomagali u radu KUD-a Župe Grab i u dovođenju Lada na ovogodišnju grabsku svečanost.

Nakon službenog dijela programa, pučka fešta za sve goste i ansanbl Lado nastavio se uz bogatu gastronomsku ponudu ispred župne kuće, a do kasno u noć dok je Grab svojom bistrinom mirno tekao prema svome utočištu u rijeku Rudu, uz njegovu obalu odjekivale su pjesme rere i pučkih napjeva iz grla grabljanki i grabljana i njihovih gostiju, a sve u čast njihovog nebeskog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja i nezaborvne kulturno-umjetničke večeri.

Tekst: Ante Botić

Fotografije (FD)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas47
Ovaj mjesecOvaj mjesec53773
UkupnoUkupno7520606

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34