Bogoslovi u Vinjanima

U nedjelju 16. lipnja 2013. bogoslovi sa svojim magistrom fra Jurom Hrgovićem pohodili su župu Vinjani. Sudjelovali su na euharistijskim slavljima u župnoj crkvi sv. Roka u 9:30 sati i u crkvi sv. Nikole Tavelića u 10:30 sati. Magistar je predslavio sv. misu u zajedništvu sa župnim vikarom fra Jakovom Udovičićem (sv. Roko) i župnikom fra Denisom Šimunovićem (sv. Nikola).


U propovijedi, nastojeći vjernicima približiti poruku Božje Riječi 11. nedjelje kroz godinu, između ostalog je istaknuo zanimanje za Isusa od strane farizeja koji ga je pozvao u svoj dom, ali i njegovu zatvorenost Isusovoj poruci. Žena grešnica koja se kaje primjer je spremnosti na promjenu života. Naša vjera uključuje pozitivan pogled na svijet, ustvrdio je propovjednik, i pozvao na ljubav i zahvalnost Bogu koji nam je uvijek spreman pružiti ruku pomirenja i iscijeliti sve naše rane snagom svoje ljubavi. Pjevanje na misama animirali su bogoslovi predvođeni fra Kristijanom Šilićem koji je izborom pjesama nadahnutih temom vjere doprinio cjelovitosti slavlja. Iako je dio bogoslova pošao na proslavu 500 godina crkve sv. Ante u Vučevici, pjevanje i liturgija bili su skladni, a lijepo je bilo osjetiti i aktivno sudjelovanje naroda Božjeg u cijelom slavlju.

Na koncu sv. mise, fra Jure je, kao pročelnik provincijskog Vijeća za duhovna zvanja, čestitao ministrantu Kristijanu Aračiću pobjedniku nagradne igre za ministrante koja se održala u sklopu nedavnog provincijskog susreta ministranata u Otoku. Kristijanov nagradni listić izvučen je između više od dvjesto listića pristiglih na adresu organizatora. Osvojio je prigodni poklon paket. U ime Vijeća zahvalio je i župniku fra Denisu čiji je rad s ministrantima zaista na zavidnoj razini, što pokazuje i brojka od 72 ministranta koliko ih ima u cijeloj župi, kao i njihovo skladno i dostojanstveno služenje oko oltara u sve četiri crkve u župi.

Nakon sv. mise župnik nas je počastio ručkom, a ugodni ambijent župne kuće kao da nas je pozivao da ostanemo što duže. Ipak, nakon kratkog odmora i bratskih razgovora, valjalo je krenuti. Zahvalni župniku na toplom prijemu i svem dobru, morali smo put Splita. Predavanja na KBF-u su upravo završila. Slijede ispiti koje treba svladati i preko njih stjecati sposobnosti i vještine za zvanje kojem težimo.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas926
Ovaj mjesecOvaj mjesec70141
UkupnoUkupno7536974

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39