Slavlje u Prgometu i Primorskom Docu

Don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije, podijelio je sakrament krizme u župama Prgomet i Primorski Dolac  u nedjelju, 9. lipnja 2013. godine.


Slavlje u Prgometu

U crkvi Sv. Stjepana u župi Prgomet za vrijeme euharistijskog slavlja petero mladih primilo je sakrament krizme koji ime je podijelio generalni vikar Šibenske biskupije don marinko Mlakić. Na početku slavlja župnik fra Ante Vugdelija pozdravio je krizmatelja, krizmanike, kumove, roditelje i vjernike. Započinjući euharistijsko slavlje predslavitelj je rekao kako Bog želi pratiti čovjeka i osnažiti ga u životu osobito preko sakramenata. Sve prisutne je pozvao da se otvore Bogu jer to znači približiti se Bogu koji će ih osnažiti da mogu odgovoriti izazovima današnjeg vremena.


Na početku propovijedi Generalni vikar je usporedio vrijeme u kojem je živio sv. Pavao i naše današnje vrijeme naglasivši kako postoji sličnost kod ljudi u prihvaćanju Riječi Božje. Za mnoge je ta Riječ teška jer traži križ i odricanje. Obraćajući se krizmanicima citirao je papu Ivana Pavla II. koji je u Splinu 1998. mladima poručio da se čuvaju onih koji nude lagana rješenja jer oni koji nude lagana rješenja takvi sigurno lažu - svjesno ili nesvjesno. Roditeljima je uputio riječi ohrabrenja da nastave podržavati svoju djecu u vjeri da svijeća, koju su zapalili na krštenju, neprestano gori. Na kraju slavlja župnik fra Ante je zahvalio svim sudionicima i pozvao prisutne da im ovaj dan bude dan poticaja da žive kao djeca Božja u vjeri koju će svjedočiti darovima Duha Svetoga.

Za vrijeme euharistijskog slavlja čitali su Martina, Željana, Marija, Anđela, a pjevanje je predvodila Katarina. Darove su prinosili Iva, Frane, Toni, Marko i Ante.

Fotografije

 


Slavlje u Primorskom Docu

U crkvi Sv. Ante padovanskog u župi Primorski Dolac 24 mladih je primilo sakrament krizme. Euharistijsko slavlje predvodio je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije. Riječi pozdrava i zahvale svim sudionicima slavlja uputio je župnik fra Josip Žarko Mandarić.


Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas990
Ovaj mjesecOvaj mjesec66198
UkupnoUkupno7608699

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50