Ansambl „Lado“ gostovao u HKZ Darmstadt

Hrvatska katolička zajednica sudjelovala je kao suorganizator „Hrvatskog tjedna kulture“ u gradu Darmstadtu. Radi se o jednoj od najvećih prezentacija hrvatske kulture u Njemačkoj uoiči pristupa Republike Hrvatske Europskoj uniji.

U Darmstadtu je ovom prigodom gostovao i Nacionalni ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“. Na spektakularnom večernjem koncertu u lijepom ambijentu sportske dvorane Böllenfalltor u Darmstadtu, oko 1500 posjetitelja iz cijele srednje Njemačke, ali i udaljenijih gradova velikim je pljeskom ispratilo svaki nastup ansambla „Lado“. Prekrasne nošnje i velika profesionalnost jednostavno su oduševili posjetitelje. “Lado” na kraju nije smio s pozornice bez da otpleše nekoliko biseva.


U ime organizatora priredbe, HKZ Darmstadt i Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, goste su pozdravili fra Nediljko Brečić i mr. Edi Zelić. Jedno veliko HVALA zaslužili su svi pomagači iz HKZ Darmstadt, župskog vijeća i Croatije Griesheim koji su se pobrinuli da večer proteče u što boljem redu. I protekla je. Za pamćenje! Nakon „Lada“ zabavu je nastavio do u sitne jutarnje sate Robert Čolina sa svojim bendom.

I kada se mislilo, da je koncert u poznatoj dvorani Böllenfalltor bio vrhunac „Hrvatskog tjedna kulture“, onda je uslijedilo sveto misno slavlje u crkvi sv. Fidelisa. U veličanstvenom ambijentu s „Ladom“ u narodnim nošnjama i pod vodstvom prelata i generalnog vikara biskupije Mainz, Dietmara Giebelmanna te fra Nediljka Brečića, uz nazočnost delegata vlč. Ivice Komadine te njemačkog, poljskog i talijanskog župnika održano je misno slavlje u znak zahvalnosti za veleban događaj hrvatske kulture i u znak zahvalnosti svetom Leopoldu Mandiću, zaštitniku HKZ Darmstadt.

„Lado“ je otpjevao cijelu misu i većinu vjernika dirnuo do suza. Sjajni aranžmani i izuzetni vokali nisu ostavili ravnodušnim ni generalnog vikara koji je poželio nastup našeg ansambla u katedrali u Mainzu. „Od Vas Hrvata mi Nijemci možemo puno toga naučiti. Možemo naučiti kako se cijeni obitelj, kako se cijeni svoj jezik, vjera i kultura, možemo naučiti kako roditelji s djecom u naručju mogu doći u crkvu na svetu misu“, među ostalim je kazao Giebelmann. Njemu su fra Nediljko Brečić i Edi Zelić, predsjednik župskog vijeća, predali prigodnu dvojezičnu monografiju o ansamblu „Lado“.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas720
Ovaj mjesecOvaj mjesec28339
UkupnoUkupno6442956

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 82 

Administrator

franodoljanin@gmail.com