Imotski: Slavlje 3. „Imotske“ bojne

Kao i svake godine, tako je i ove u Imotskom svečano obilježena obljetnica osnutka 3. bojne 4. gardijske brigade, poznate kao Imotska bojna, osnovane prije 22 godine. U subotu 1. lipnja u 10 sati na imotskoj tvrđavi Topani položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, nakon čega je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović izmolio odrješenje za sve poginule pripadnike Imotske bojne.

Zatim su pripadnici 3. bojne od Topane u mimohodu došli u crkvu sv. Franje gdje je slavljena sveta misa, koju je predvodio fra Kristian. U prigodnoj propovijedi rekao je da mi kao kršćani vjerujemo u vječni život, kojega su dionici i naši poginuli branitelji. Pozvani smo čuvati uspomenu na njih, ali i boriti se za istinu o Domovinskom ratu, odnosno pravednoj borbi za slobodu naše Domovine, na što nas obvezuju životi naših branitelja.

Na kraju slavlja pozdravio je sve prisutne te čestitao pripadnicima Imotske bojne njihovu obljetnicu. Osobito je pozdravio članove obitelji poginulih branitelja, napominjući da ovaj dan treba biti dan ponosa zbog borbe i pobjede za slobodu Lijepe naše.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1979
Ovaj mjesecOvaj mjesec25122
UkupnoUkupno6439739

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Administrator

franodoljanin@gmail.com