Susret starijih osoba u Zmijavcima

U subotu, 18. svibnja 2013., uoči Duhova, župnik fra Frano Laco i časna sestra Jasna Kasalo organizirali su u župi Svih svetih u Zmijavcima susret starijih osoba.

Na području župe djeluje program pomoći starijim osobama Katoličke udruge Lovret čiji su volonteri doveli svoje korisnike. Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik fra Frano Laco koji starije župljane redovito posjećuje, razgovara s njima i dijeli sakramente. U propovijedi je, poznajući sve njihove potrebe, okupljenima uputio tople riječi ohrabrenja te im pročitao nekoliko pisama koja su bakama i djedovima uputili unuci. Ovom prigodom nekoliko svećenika iz susjednih župa bili su na raspolaganju starijim osobama za sakrament ispovijedi.


Nakon mise, u župnoj kući je priređeno druženje uz kavu, kolače i voće za sve starije koji su došli na ovaj susret. Tridesetak starih osoba proveli su zajedničko vrijeme u pjesmi, međusobnom razgovoru i sjećanjima na mladost jer rijetko imaju priliku susresti se. Neki su zapjevali gangu, a svi su se istinski radovali zajednički provedenim trenutcima koji postaju izvrsna prigoda da vjernici laici, uključujući se u brigu o starijima, posvjedoče kršćansku povezanost i djelotvornu pomoć u potrebama svojih župljana.

Izuzetno je važna uloga volontera koji posjećuju župljane, brinu se o njima da se ne osjećaju zaboravljeni i sami te im pomažu oko kućanskih poslova.

U pastoralu starijih posebno je aktivan župnik koji ih rado i često obilazi i podjeljuje sakramente te danas kad je smrt tabu progovara o smrti i bolesti u svjetlu Kristove smrti i patnje i pruža im utjehu. Divno je znati da se ovdje kršćanstvo nastoji živjeti svaki dan, a ovi susreti samo su kruna zajedništva i ljubavi koju pružamo jedni drugima.

Fotografije

Ž.K.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1382
Ovaj mjesecOvaj mjesec43822
UkupnoUkupno7510655

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 115