Susret hrvatskih ministranata iz Bavarske u Neufahrnu

Na blagdan Josipa Radnika u Neufahrnu pored Freisinga okupilo se oko 400 ministranata iz Hrvatskih katoličkih misija sa područja Bavarske, na tradicionalnom suretu hrvatskih ministranata iz ove regije. Na susret okupan proljetnim suncem u Neufahrn su u pratnji svojih voditelja stigli ministranti iz Augsburga, Nürnberga, Kemptena, Rosenheima, Ingolstadta, Traunreuta, Münchena, kao i domaćina susreta Freisinga.


Ovogodišnji ministrantski susret je započeo u crkvi sv. Franje misnim slavljem koje je predvodio fra Filip Mimica, dušobrižnik iz HKM München. Ministrantima i njihovim roditeljima se na početku misnog slavlja obratio fra Ivan Čugura, voditelj HKM Freising, ističući ljepotu služenja oko Kristovog oltara, gdje pokazujemo da želimo služiti Isusu na njegovom putu. Fra Filip je djeci u prilagođenoj propovijedi predočio značenje ministrantskog poziva gdje prebivajući oko Isusova stola ostajemo povezani uz njega, i jedino tako možemo donositi plodove koji će ispunjavati naš život plemenitošću i dobrotom. Misno slavlje su uveličali mladi pjevači iz Misije Freising koji su u pratnji svojih voditelja Kruna i Petre otpjevali prelijepe duhovne pjesme.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je druženje uz jelo i piće za koje su se pobrinuli vrijedni članovi Misijskog vijeća iz HKM Freising. Nakon duhovne i tjelesne okrijepe na red su došla i sportska natjecanja u trčanju, igri graničara i nogometu. Brojni ministranti obučeni u kockaste dresove svojih nogometnih idola su na sportskim terenima u Neufahrnu uživali u druženju i naravno u sportskim aktivnostima. Navijalo se i bodrilo sa svih strana, bilo da se radilo o malim ili malo većim natjecateljima. Svaka Misija je osvojila poneko prvo mjesto i pokal, a svi sudionici susreta su dobili medalju za sudjelovanje na ovom susretu, kao i za uspomenu na ovo lijepo druženje u Neufahrnu.

Fotografije

Tekst i fotografije: Anđela Drmić


 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1007
Ovaj mjesecOvaj mjesec45047
UkupnoUkupno5670675

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78 

Administrator

franodoljanin@gmail.com