München: Majkama – s ljubavlju!

Iako Crkva slavi Majčin dan na drugu nedjelju svibnja, zbog nadolazećih termina u našoj misiji, proslavili smo ove godine Majčin dan u nedjelju 28. travnja na obiteljskoj misi za djecu i roditelje u kapeli blaženog Alojzija Stepinca. Na svetoj misi nastupili su dječji zbor HKM München Hrvatski slavuji kao i učenici Hrvatske dopunske škole.


Misno slavlje predvodio je voditelj misije fra Boris Čarić koji je istaknuo važnost majke i majčinstva u današnjem suvremenom svijetu. "Majčinstvo je oblik suradnje s Bogom koji nam po majci podiže novi život. U govoru o majci sve su riječi, pjesme i usporedbe nedorečene. Ona nas je naučila što je ljubav i dobrota. Ova naša sveta misa i program koja su majkama pripremila djeca samo su djelić zahvalnosti našim majkama, roditeljkama i ženama. Pred našim vjerničkim očima danas se posebno uzdiže lik najsvetije žene i majke – Marije, koja je uzor i nadahnuće svim kršćanskim majkama."

Dječji zbor HKM München Hrvatski slavuji pod ravnanjem s. Nikoline Bilić umjesto homilije izveo je pjesme i recitacije posvećene najdražoj osobi na svijetu. Tekstove recitacija čitale su Antonija Barišić i Marija Pušić. Nastup i pjesma djece izazvali su radost i oduševljenje ali i poneku suzu u očima njihovih majki.

"Mama, Bog neka Te prati svim silama svojim; Svaki pogled od zlata tvoj; Milosti žarke neka ti udijeli u vapaju tvome koji ga moli …" – poručila su djeca majkama, a na kraju jednodušno zamolila Mariju: " Učini, dakle, Pomoćnice vjernih, da moja obitelj, zajednica, Domovina i cijeli svijet budu istinskim kraljevstvom tvojim i tvojega Sina. Amen."

Na kraju misnog slavlja nastupila su djeca Hrvatske dopunske škole u Münchenu sa svojim učiteljicama Kristinom Krznar i Karmelom Lukanović s prigodnim pjesmama i recitalima u čast majci. Uz pratnju na gitari koordinatora hrvatske nastave u Bavarskoj Tade Jurića djeca su otpjevala pjesmu "Mama ti me voliš."

Fotografije

s. Nikolina Bilić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2634
Ovaj mjesecOvaj mjesec49538
UkupnoUkupno7516371

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 168