Unešić: Proslava sv. Jure

Povodom proslave sv. Jure, mučenika, svečano misno slavlje u župi Unešić 28. travnja 2013. predslavio je fra Petar Klapež, gvardijan samostana Gospe Sinjske, uz koncelebraciju dvojice svećenika: meštra novaka fra Jure J. Šimunovića  i župnika fra Luke Delića. Sveta Misa je započela u 10.30 sati s procesijom za vrijeme koje je obavljen blagoslov polja.


Fra Petar Klapež se u svojoj propovijedi na samom početku osvrnuo na život i mučeništvo sv. Jure. Istaknuo je kako je sv. Jure, kao i svi hrvatski mučenici, ostao pun nade, vjeran kršćanstvu sve do prolijevanja krvi te nam kao takav može biti primjer za nasljedovanje. Osvrnuo se i na vrijeme u kojem se nalazimo, te je kazao: "Potrebno je svjedočiti za istinu kako bi bili ljudi istine." Zapitao se: "Kako kao vjernici možemo ostati ravnodušni na zakone koji se bore proti života, koji vode ka izravnom uništenju života?"

Na kraju je uputio poruku: "Za sve naše poteškoće obratimo se Bogu, da nam po zagovoru sv. Jure pomogne. Molimo i za sve hrvatske mučenike. U Tebe se gospodine uzdam, o kako nam je potrebna ova molitva!"

"Neka nas zagovor sv. Jure brani kako bi bili spremni na žrtvu. Živimo u nadi kako je svaka žrtva vrijedna! Sv. Jure budi nam na pomoć!"

Pred završetak misnog slavlja, župnik fra Luka Delić zahvalio je svećenicima i novacima  koji su animirali slavlje kroz ministriranje i pjevanje kao i vjernicima koji su pomogli u samom organiziranju slavlja.

Tekst: fra Toni Šimunović

Fotografije: fra Marko Đerek


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1716
Ovaj mjesecOvaj mjesec24859
UkupnoUkupno6439476

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78 

Administrator

franodoljanin@gmail.com