Sinj: Održan susret sjemeništaraca

U srijedu, 1. svibnja 2013., održan je u Sinju tradicionalni susret sjemeništaraca. Na susretu su sudjelovali, uz domaćine iz Sinja, sjemeništarci i odgojitelji iz Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, "Zmajević" iz Zadra, Međubiskupijskog sjemeništa sa Šalate iz Zagreba i sjemeništa iz Travnika. Ukupno je bilo oko 150 sudionika.


Na početku programa u samostanskoj dvorani okupljene je pozdravio fra Ivan Udovičić, ravnatelj sjemeništa u Sinju, koji je izrazio zadovoljstvo da su domaćini ovogodišnjeg susreta sjemeništaraca i vjeru da će im boravak u Sinju ostati u lijepoj uspomeni. Nakon tih pozdravnih riječi bilo je predstavljanje svih sjemeništa.

Euharistijsko slavlje u crkvi Gospe Sinjske predvodio je i propovijedao provincijal fra Joško Kodžoman koji je u propovijedi naglasio da je svaki pojedinac veliki dar Crkvi i da kao takav, sa svojim talentima, može doprinijeti još uspješnijem djelovanju Crkve u narodu Božjem. Gvardijan sinjskog samostana fra Petar Klapež je pozdravio sve sudionike te im je u ime samostana također zaželio ugodan boravak i zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske da ih prati na njihovu putu prema svećeništvu. Liturgijsko pjevanje predvodio je mo fra Jure Župić.

Nakon zajedničkog ručka bilo je sportsko natjecanje u malom nogometu, košarci i stolnom tenisu. Susret je završio zajedničkom molitvom krunice. Rezultati sportskih natjecanja nisu u prvom planu, ali su pobjednici bili osobito radosni. U stolnom tenisu pobijedio je sjemeništarac iz Travnika a u košarci sjemeništarci iz Splita. U najzanimljivijem natjecanju, u kojem su sudjelovala sva sjemeništa, u malom nogometu, pobjedili su domaćini sjemeništarci iz Sinja. Oni su do osvajanja turnira došli nakon tri pobjede iz tri utakmice.

Završetak susreta i ujedno početak svibanjske pobožnosti bila je posvetna molitva pred oltarom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Fotografije (fra N. Jukić)


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1654
Ovaj mjesecOvaj mjesec24797
UkupnoUkupno6439414

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69 

Administrator

franodoljanin@gmail.com