Kelkheim: Gostovanje zbora mladih iz Münchena

Zbor mladih iz Hrvatske katoličke misije (HKM) München gostovao je u nedjelju Dobroga Pastira, 21. travnja, u pratnji svojih voditelja, u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus sa sjedištem u Kelkheimu. Večer ranije dio njih je sudjelovao na 26. biblijskoj olimpijadi, održanoj u Heusenstammu kod Offenbacha, nakon čega su ih udomile obitelji te gostoljubive hrvatske župe. Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Dionizija predvodio je voditelj HKM München fra Boris Čarić u suslavlju s dušobrižnikom iz te misije fra Filipom Mimicom i domaćim župnikom fra Marinkom Vukmanom. Sve je na početku pozdravio fra Marinko iskazavši radost gostovanjem toga dobro uvježbanog zbora u HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus.


O. Čarić je u propovijedi podsjetio kako je Isus Krist kao Dobri Pastir onaj koji svoje stado okuplja i štiti te se raduje povratku zalutalih. Ujedno je izrazio zahvalnost vjernicima iz te hrvatske župe na prihvaćanju članova zbora u svoje domove na prenoćište.

Zbor je  svojim pjevanjem i sviranjem uveličao misno slavlje te je na kraju misnog slavlja izveo kraći koncert, koji je u više navrata popraćen velikim pljeskom okupljenih. Zbor vodi s. Nikolina Bilić koja je ujedno i svirala, a zborom je ravnala Marlene Priskić.

Na kraju je fra Marinko čestitao mladima iz te župe na osvojenom drugom i trećem mjestu na 26. biblijskoj olimpijadi. Valja podsjetiti kako je iz te župe na Olimpijadi sudjelovalo pet ekipa. Drugo mjesto osvojila je II. ekipa Main-Taunus/Hochtaunus, a treće V. ekipa Main-Taunus/Hochtaunus te je mladima iz svoje župe koji su sudjelovali na Olimpijadi obećao u znak zahvalnosti i postignutog uspjega putovanje u London. Posebno je zahvalio s. Magdaleni Višić na pripremi mladih za Olimpijadu.

Tekst i snimka: Adolf Polegubuć


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas720
Ovaj mjesecOvaj mjesec28339
UkupnoUkupno6442956

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com