Šubićevac: Izložba „Prvoga dana u tjednu“

Humanitarna izložba slika „Prvoga dana u tjednu…“, na temu Uskrsnuće, otvorena je u velikoj samostanskoj dvorani u subotu, 6. travnja 2013. Otvaranju je nazočilo 100-ak uzvanika i gostiju, uz sudjelovanje župnog zbora, ženske klape Skardinke i gđe. Josipe Bepe Jurat. Radove je izložilo 16 umjetnika, a izložbu je postavila gđa. Stela Čuturić. Kroz program je vodila Lucija Karega.

Večer je otvorio župni zbor, a nazočnima se potom obratio gvardijan fra Božo Morić. O izložbi i motivima govorila je gđa. Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu u GK Juraj Šižgorić. Nazočni su izlaganje popratili pljeskom, nakon čega je pjesnikinja Jurat krasnoslovila pjesmu Uskrs. Otvaranje su uljepšale i Skradinke, izvedbom pjesama O sveta Divice i Ave Maria.

Većina izloženih radova je na prodaju, a prikupljenim sredstvima pomoći će se u rehabilitaciji našeg župljanina Krešimira Parata (r. 1995.), koji boluje od meningoencephalitisa. Krešimir je član udruge Kamenčići, koja se uključila u nabavu MOTOmed gracile uređaja. U ime Udruge govorila je gđa. Slavica Slavica.

U ime organizatora riječ zahvale je uputila gđa. Čuturić, koja je svojim zalaganjem i stručnošću velikim dijelom doprinijela ostvarenju izložbe. Zahvalila je svima nazočnima, posebno umjetnicima, izvođačima i sponzorima. Sve je potaknula da razgledaju izložbu i da kupnjom izloženih radova podrže nabavku neophodnog uređaja za Krešimirovu rehabilitaciju. Do sada je prikupljeno 20 tisuća kuna, a cijena uređaja je 33 tisuće kuna. Gđa. Čuturić je izrazila nadu da će se razlika prikupiti u humanitarnoj izložbi.

Potom je gđa. Bilušić i službeno otvorila izložbu. Nakon razgledavanja, posjetitelji su se družili uz pjesmu i domjenak.

Izložba je otvorena od 6. – 14. travnja, u terminima: ponedjeljak – subota 10 – 12 sati i 18 -20 sati,  nedjelja: 9 – 12 sati.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas459
Ovaj mjesecOvaj mjesec28281
UkupnoUkupno6373385

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 210 

Administrator

franodoljanin@gmail.com