Frankfurt: Franjevačko hodočašće u Asiz

Na uskršnji ponedjeljak 01. 04. članovi Franjevačkog svjetovnog reda i FRAMA-e uputili su se na hodočašće u Asiz, predvođeni svojim duhovnim asistentima fra Ivanom Čikarom, fra Markom Domazetom Lošom i č.s. Pavlimirom Šimunović. Putem smo molili Jutarnju i Večernju molitvu, te devetnicu sv. Franje, koju smo započeli još prije polaska na hodočašće.

Prva postaja našeg hodočašća bila je La Verna, mjesto gdje je sveti Franjo primio rane Kristove na svoje tijelo. Jutarnju molitvu izmolili smo pred špiljom u kojoj se i sam sveti Franjo molio, a svečanu svetu misu slavili smo u kapelici svetih rana. Poslije svete mise, priključili smo se procesiji i molitvi devetog časa. Procesija koju franjevci s La Verne obavljaju svaki dan, počinje u bazilici pa se ide u kapelicu rana, te povratkom u baziliku sa završnim blagoslovom. Nakon procesije nastavili smo put prema Asizu.

Drugi dan smo se uputili prema Grecciu, mjestu gdje je sv. Franjo napravio prve žive jaslice. Svečanu svetu misu slavili smo u crkvi, a potom smo krenuli i u obilazak jaslica iz cijelog svijeta koje se tu nalaze izložene. Zatim smo se uputili prema Asizu i bazilici Svete Marije Anđeoske - Procijunkuli. Nakon molitve večernje pred Bazilikom, uputili smo se u obilazak same Bazilike.

Treći dan smo krenuli prema bazilici sv. Franje, gdje smo i slavili svetu misu u kapelici svete Katarine. A potom smo i molili na svečevu grobu, te obišli Baziliku. Poslije obilaska Bazilike, krenuli smo prema Minervinom hramu- najstarijoj crkvi u Asizu, te Franjinoj rodnoj kući i crkvi Sv. Rufina. Poslije odmora za ručak, obišli smo baziliku sv. Klare i molili se pred Križem s kojeg je Krist progovorio svetom Franji.
Posljednje mjesto koje smo posjetili bila je crkva sv. Damjana gdje smo izmoli i večernju molitvu poslije koje smo se uputili natrag prema Frankfurtu.

Nakon dolaska u Frankfurt slavili smo misu zahvalnicu za svu duhovnu obnovu ovog hodočašća.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas238
Ovaj mjesecOvaj mjesec30543
UkupnoUkupno6375647

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Administrator

franodoljanin@gmail.com