Proložac: Izveden igrokaz „Veronikin rubac“

U predvečerje Uskrsnog ponedjeljka 1. travnja 2013. župljani Prološca, poput Kristovih učenika, krenuli su u svojevrsni Emaus uputivši se prema župnoj crkvi Sv. Mihovila gdje se u organizaciji mladih župljana odigravala predstava „Veronikin rubac“.

U prepunoj prološkoj župnoj crkvi mladi glumci su nakon višemjesečnih priprema u kojima ih je radosno spremala gđa. Tatjana Meter odigrali ovaj igrokaz u četiri čina koje je napisao fra Ante Marić. U prvom činu mladi su prikazali susret Šimuna i Veronike koji su radosno govorili o svojim susretima sa Isusom Kristom dok im u drugom činu Marija Magdalena donosi radosnu vijest o Kristovu uskrsnuću i konačnoj pobjedi dobra nad zlim. U trećem, ujedno predzadnjem činu govori se o slijepoj djevojčici Ester koja u svome snu sanja kako je progledala dotaknuvši Veronikin rubac, a u posljednjem činu nakon što je na nagovor djevojčice Ester i njezine majke, Šimun pronašao Veroniku a  djevojčica konačno progledala.

U tijeku zanimljivog programa nastupila je i muška klapa Sv. Mihovil- Proložac te solist Đelo Matić kao i članovi Dječjeg zbora župe Proložac pod ravnanjem svoje dugogodišnje voditeljice s.  Filipe Smoljo. Na kraju susreta sve je pozdravio i svima se zahvalio domaćin susreta župnik fra Vinko Gudelj.

Fotografije

Josip Šerić


 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2235
Ovaj mjesecOvaj mjesec59804
UkupnoUkupno5685432

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 256 

Administrator

franodoljanin@gmail.com