Visovac: Nedjelja Muke Gospodnje – Cvjetnica

Na Cvjetnicu, 24. ožujka 2013., svečano misno slavlje, koje je započelo u 11.00 sati, predvodio je gvardijan samostana Gospe od Milosti fra Mate Gverić u koncelebraciji s meštrom novaka fra Jurom J. Šimunovićem.

Misno slavlje započelo je blagoslovom maslinovih grančica i procesijom po otoku. Novaci su u liturgiji ministrirali te animirali pjevanje. Muku po Luki pjevali su novaci, dok je Isusove riječi pjevao gvardijan fra Mate Gverić, a riječi sluškinje gđa Marija Gundić.

U propovijedi fra Mate je istaknuo bitnost Isusovih riječi: „Oče, oprosti im jer ne znaju što čine“, čime smo i mi pozvani opraštati jedni drugima, jer Isus ne optužuje nikoga. Povukao je također paralelu s biblijskim prizorom u kojem je bludnica Marija Magdalena bila osuđena od „mase“ koja ju je htjela kamenovati, a koju je Isus spasio, oprostivši joj njene grijehe, a ne optužujući je. Mi Isusu trebamo klicati „Hosana“ ne kao 'masa', nego kao zajednica koja ga ispovijeda Bogočovjekom i koja živi u iščekivanju njegova slavnoga dolaska kad će svaki jezik priznati: Isus Krist jest Gospodin!

Nakon Sv. mise, točnije u 15.00 sati, započelo je četrdeset-satno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, odnosno „Quaranta ore“.

Tekst: fra Stipan Vugdelija

Fotografije: fra Marko Đerek


 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas185
Ovaj mjesecOvaj mjesec52488
UkupnoUkupno5423958

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 111 

Administrator

franodoljanin@gmail.com