Imotski: Proslava sv. Josipa

U župi sv. Franje u Imotskom filijalna crkva u Glavini Donjoj posvećena je sv. Josipu. Svake se godine u njoj svečano proslavi njezin naslovnik i zaštitnik mjesta. Kao i prijašnjih godina, tako su se i ove vjernici u Glavini pripremali za proslavu trodnevnicom, koju je predvodio fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar Imotskog.


Na samu svetkovinu, u utorak 19. ožujka u 10.30 sati počela je procesija kao uvod u svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Jakov Udovičić, župni vikar Vinjana. U koncelebraciji su bili gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, fra Zoran Kutleša i fra Denis Šimunović, župnik Vinjana rodom iz Glavine. Pjevanje na misi predvodio je dječji zbor iz Glavine pod vodstvom s. Sofije Vuković. Fra Jakov je u svojoj propovijedi, prigodom Godine vjere, govorio o životu vjere, a kao primjer vjerničkog života istaknuo je lik današnjeg svetca.

Na kraju slavlja o. gvardijan zahvalio je fra Jakovu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli dostojanstvenoj i svečanoj proslavi sv. Josipa. Svima koji nose ime sv. Josipa čestitao je imendan, a po ustaljenoj tradiciji u kripti crkve nakon mise bilo je prigodno čašćenje.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas185
Ovaj mjesecOvaj mjesec52488
UkupnoUkupno5423958

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com