Poruka Generalnog ministra Reda Manje braće Svetom Ocu papi Franji

Fr. José Rodríguez Carballo, generalni ministar Reda Manje braće, uputio je poruku papi Franji. Poruku prenosimo u cijelosti:

 

Sveti Oče, „Blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Gospodnje!“ To je usklik radosti onih koji su čekali u molitvu da Gospodin daruje svojoj Crkvi novog Pastira. Za našega papu Franju kažemo, „Blagoslovljen budi, Gospodine moj“. To je molitva zahvalnosti koju mi, sinovi sv. Franje Asiškoga, raspršeni po cijelome svijetu, s radošću uzdižemo nakon što smo primili vijest o Vašem izboru za Biskupa Rima i Nasljednika Apostola Petra.

Svetosti! Premda ne znajući vijest koga je Gospodin izabrao, voljeli smo Vas! Još nismo znali Vaše ime i već smo molili za Vas.  I kad smo čuli Vaše ime, mi koji smo vas poznavali, klicali smo od velike radosti. Naša radost se umnožila kad smo saznali izbor Vašega imena kao pape: Franjo.

Svetosti, u ime sve Manje braće, čestitam! Gospodin je na Vas upravio svoj pogled i gospoda kardinali su prepoznali pogled Svevišnjega i izabrali Vas. Hvala Vam, Sveti Oče, što ste izabrali ime znakovito za svijet, za Crkvu i, zasigurno, za sve franjevce: ime Franjo.

Svetosti, sinovskom ljubavlju i dubokim poštovanjem, u ime svih koji su izabrali oblik  života koji nam je ostavio sv. Franjo, danas, s dubokim uzbuđenjem, obećavam poslušnost i poštovanje Gospodinu papi Franji (usp. PPr 2). Svetosti, Oče, možete računati s nama: s našom sinovskom ljubavlju, s našom iskrenom poslušnošću, s našom trajnom molitvom i s našom iskrenom suradnjom.

Možete računati također sa kontemplativnim franjevačkim sestrama, Sestrama klarisama i Franjevačkim sestrama koncepcioniskinjama, koje iz svojih samsotana uzdižu svoje molitve Ocu Milosrđa za Vaše služenje sveopćoj Crkvi.

Dok od sv. Franje molim da zagovorom prati Vašu osobu, usrdno molim Vaš Apostolski blagoslov za sebe, za za moju franjevačku braću i za sve Sestre klarise i Franjevačke koncepcioniskinje.

Vaš najodaniji sin u Gospodinu i u sv. Franji.

Rim, 13. ožujka 2013.

Fr. José Rodríguez Carballo, OFM

Generalni ministar


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas210
Ovaj mjesecOvaj mjesec30515
UkupnoUkupno6375619

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61 

Administrator

franodoljanin@gmail.com