Stablina: Duhovna obnova i primanje u Framu

Duhovna obnova započela je u crkvi Gospe Fatimske u petak, 8. ožujka, u 18.00 sati pobožnoću križnog puta kojeg su predmolili župnik fra Pavao Norac Kevo i framaši. Fra Jure Hrgović je nakon pobožnosti prevodio euharistijsko slavlje a framaši su predvodili pjevanje i čitali. Sve to je bilo veliko iznenađenje za župljanje kojih se oko stotinjak okupilo prve večeri. S fra Jurom je u bratski pohod došao i područni blagajnik Martin Vrljić. Nakon toga je uslijedilo zajedničko druženje u župnoj dvorani.

Drugog dana, nakon doručka kojeg su framaši pripremil za svoje goste, duhovnu obnovu smo opet započeli molitvom u crkvi, a zatim sa svim vjernicima uključili se u pobožnost križnog puta koja je bila od Stabline do Zavale.  Rea i Pava predmolili su čitanja na postajama dok su se mladići Pero, Ivo, Andrej, Ante... izmjenjivali nositi križ. I Mara Duša i framaši su molili krunice između postaja. Na kraju smo se zajednički fotografirali i doživjeli smo iznenađenje jer je Željko dovezao marendu za sve sudionike. A da nas prate budno naši župljani, uvidjeli smo kad su Tomiša, Dado, Željko, Deba, Sanja, Tonći, Antonela, Danijela... došli po nas odvesti nas doma. nakon sudjelovanja na večernjoj misi u 18.00 sati, Martin i Pero pripremali su mlade za primanje u Framu.

U nedjelju, 10. ožujka 2013., dočekan je svečani dan za nas mlade koji smo primljeni u Franjevačku mladež. U homiliji fra Jure je na jednostavan način pokušao objasniti što znači živjeti evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškoga. Mladi iz župe Stablina srcem i dušom su izrekli želju da budu primljeni u Framu želeći da ih prati Božji blagoslov i zagovor sv. Franje. Na slavlju primanja u Framu sudjelovali su Pero Mihaljević, područni predsjednik, i framaši iz mjesnih bratstava Metković, Sinj, Vrgorac i naravno naši župljani.

Nakon svečanog slavlja i primanja u Framu nastavljeno je zajedničko druženje kod obiteljskog stola koji je pripremio Željko Žderić, otac framašice Željane, kao i drugi očevi i majke kroz ova tri dana. Njima zahvaljujemo i obećajemo da ćemo biti ponos župe Stablina.

Fotografije - 1

Fotografije - 2 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas456
Ovaj mjesecOvaj mjesec28278
UkupnoUkupno6373382

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 208 

Administrator

franodoljanin@gmail.com