Vrgorac: Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame

Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži ove godine održana je 9. ožujka u Vrgorcu. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak predstavnika mjesnih bratstava s pravom glasa.

Skupština je započela molitvom Jutarnje i uvodnim govorom područnog predsjednika Pere Mihaljevića te obraćanjem područnih duhovnih asistenata fra Jure Hrgovića i fra Kristijana Kovačevića. Rad skupštine nastavio se predavanjem o Hodu Franjevačke mladeži područne potpredsjednice Ivane Babić. Iza predavanja slijedila je rasprava o Hodu Frame 2013. Odlučeno je kako će se i ove godine ići u Italiju te će Hod završiti u Asizu, no ostavljena je mogućnost Područnom vijeću da promijeni ovu odluku te Hod 2013. u cijelosti organizira na području Hrvatske ako okolnosti ne budu dopuštale drukčije. Govorilo se i o Nacionalnom kongresu Frame i OFS-a (25. svibnja, Trsat), na koji bi svako mjesno bratstvo trebalo poslati dvoje predstavnika, te Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u mjesnim bratstvima 2013. koji će se održati u Splitu i zbog čega bi trebala biti prisutna sva mjesna bratstva našeg područja. Dogovoreno je i da će se sljedeći područni susret održati u Sinju, a odluka o njegovu datumu, kao i odluka o datumu i mjestu održavanja područne škole animatora, prepuštena je Područnom vijeću.

Skupština je završena radom po skupinama, u kojem su mjesna bratstva imala priliku razmijeniti svoja iskustva i naučiti nešto novo kako bi obogatila sebe i svoja bratstva, i sv. misom koju je predvodio fra Jure Hrgović.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

23. srpnja: Visoka: Fra Mario Lemo - mlada misa

*********

24.7. - 2. 8. Imotski - Proslava Gospe od Anđela


*********

29.-30. srpnja: Knin - Festival duhovne glazbe

Aktualno

SINJ - VELIKA GOSPA 2017.

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas203
Ovaj mjesecOvaj mjesec47916
UkupnoUkupno5209100

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49 

Administrator

franodoljanin@gmail.com