Vrgorac: Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame

Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži ove godine održana je 9. ožujka u Vrgorcu. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak predstavnika mjesnih bratstava s pravom glasa.

Skupština je započela molitvom Jutarnje i uvodnim govorom područnog predsjednika Pere Mihaljevića te obraćanjem područnih duhovnih asistenata fra Jure Hrgovića i fra Kristijana Kovačevića. Rad skupštine nastavio se predavanjem o Hodu Franjevačke mladeži područne potpredsjednice Ivane Babić. Iza predavanja slijedila je rasprava o Hodu Frame 2013. Odlučeno je kako će se i ove godine ići u Italiju te će Hod završiti u Asizu, no ostavljena je mogućnost Područnom vijeću da promijeni ovu odluku te Hod 2013. u cijelosti organizira na području Hrvatske ako okolnosti ne budu dopuštale drukčije. Govorilo se i o Nacionalnom kongresu Frame i OFS-a (25. svibnja, Trsat), na koji bi svako mjesno bratstvo trebalo poslati dvoje predstavnika, te Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u mjesnim bratstvima 2013. koji će se održati u Splitu i zbog čega bi trebala biti prisutna sva mjesna bratstva našeg područja. Dogovoreno je i da će se sljedeći područni susret održati u Sinju, a odluka o njegovu datumu, kao i odluka o datumu i mjestu održavanja područne škole animatora, prepuštena je Područnom vijeću.

Skupština je završena radom po skupinama, u kojem su mjesna bratstva imala priliku razmijeniti svoja iskustva i naučiti nešto novo kako bi obogatila sebe i svoja bratstva, i sv. misom koju je predvodio fra Jure Hrgović.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1739
Ovaj mjesecOvaj mjesec44179
UkupnoUkupno7511012

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 139