Vrgorac: Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame

Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži ove godine održana je 9. ožujka u Vrgorcu. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak predstavnika mjesnih bratstava s pravom glasa.

Skupština je započela molitvom Jutarnje i uvodnim govorom područnog predsjednika Pere Mihaljevića te obraćanjem područnih duhovnih asistenata fra Jure Hrgovića i fra Kristijana Kovačevića. Rad skupštine nastavio se predavanjem o Hodu Franjevačke mladeži područne potpredsjednice Ivane Babić. Iza predavanja slijedila je rasprava o Hodu Frame 2013. Odlučeno je kako će se i ove godine ići u Italiju te će Hod završiti u Asizu, no ostavljena je mogućnost Područnom vijeću da promijeni ovu odluku te Hod 2013. u cijelosti organizira na području Hrvatske ako okolnosti ne budu dopuštale drukčije. Govorilo se i o Nacionalnom kongresu Frame i OFS-a (25. svibnja, Trsat), na koji bi svako mjesno bratstvo trebalo poslati dvoje predstavnika, te Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u mjesnim bratstvima 2013. koji će se održati u Splitu i zbog čega bi trebala biti prisutna sva mjesna bratstva našeg područja. Dogovoreno je i da će se sljedeći područni susret održati u Sinju, a odluka o njegovu datumu, kao i odluka o datumu i mjestu održavanja područne škole animatora, prepuštena je Područnom vijeću.

Skupština je završena radom po skupinama, u kojem su mjesna bratstva imala priliku razmijeniti svoja iskustva i naučiti nešto novo kako bi obogatila sebe i svoja bratstva, i sv. misom koju je predvodio fra Jure Hrgović.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas252
Ovaj mjesecOvaj mjesec30557
UkupnoUkupno6375661

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77 

Administrator

franodoljanin@gmail.com