Zagreb: Proslava Antićeva 2013.

U svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu, u ponedjeljak 4. ožujka, svečano je proslavljena 48. obljetnica smrti sluge Božjega oca fra Ante Antića. Ovogodišnje Antićevo i trodnevna priprava bili su posvećeni promišljanju vjere i vjerskog života u ovoj Godini vjere. Geslo trodnevnice i samog Antićeva bila je Antićeva preporuka: „Prosite Gospodina neka Vam umnoži vjeru“ (AP II/24, 19.2).


Trodnevnu pripravu, koja je vjernički bila jako dobro popraćena, otvorio je vicepolstulator dr. fra Josip Šimić, koji je govorio o ocu fra Anti Antiću kao svjedoku vjere.

Drugi dan trodnevnice euharistijsko slavlje predvodio je dr. fra Stjepan Čovo koji je u propovijedi tumačio Antićevu misao: Po vjeri Isus živi u nama, Na kraju propovijedi propovijednik je posluživši se Antićevim riječima pozvao vjernike: „Budimo uvijek u Njegovoj svetoj prisutnosti puni vjere.“ (AP II/30, 26).

Treći dan trodnevnice euharistijsko slavlje predvodio je mnp. o. provincijal fra Joško Kodžoman, koji je je nastojao protumačitu Antićevu misao: Živeći u vjeri svjedočiti Božju ljubav. Svaki dan trodnevnice uz propovjednika su suslavili po dvojica braće, a s mnp. Provincijalom četvorica.

Isti dan prije podne grob i sobu Sluge Božjega pohodilo je 15 bogoslova Antićeve Provincije, predvođenih svojim magistrom fra Jurom Hrgovićem i meštrom novaka fra Jurom Jurić-Šimunovićem.

Svečano euharistijsko slavlje, u kojem je sudjelovalo oko 450 vjernika, u ponedjeljak 4. ožujka, predvodio je križevački biskup/vladika mons. Nikola Kekić uz kojega je suslavilo još 14 redovničkih i biskupijskih svećenika. Mons. Kekić  je pošao od činjenice da je Isus bio izvor i središte Antićeve vjere, pa je između ostalog Slugu Božjega opisao kao čovjeka, koji se je od svojeg dječaštva predao Bogu, da bi kasnije kao svećenik odgojitelj – magistar klerika odgojio naraštaje i naraštaje svećenika i redovnika. Kad je 46. došao u Zagreb ubrzo je postao poznat kao vrstan ispovjednik i duhovni savjetnik. Potpis Sluge Božjega Isus = fra Ante ili fra Ante = Isus biskup je usporedio sa riječima sv. Pavla: “Živim, ali ne više ja, nego Krist živi u meni“ (Gal 2, 20). Mons. Nikola Kekić je na završetku euharistisjkog slavlja na grobu sluge Božjega o. fra Ante Antića molio molitvu za proglašenjem blaženim Sluge Božjega.

Na kraju slavlja dr. fra Josip Šimić, vicepostulator, zahvalio je svima koji su doprinijeli u proslavi Antićeva 2013.


Prilozi:

  1. Zagreb: O. Provincijal predvodio slavlje uoči 'Antićeva 2013.' (Fotografije)
  2. Zagreb: Bogoslovi na grobu o. fra Ante Antića (Fotografije)

  

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas207
Ovaj mjesecOvaj mjesec30512
UkupnoUkupno6375616

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 

Administrator

franodoljanin@gmail.com