Prva primanja Frame Hrvace

U nedjelju, 24. veljače 2013., u župi Hrvace nakon četiri mjeseca pripreme dvadeset i dvoje mladih primljeno je u Framu. Mlade su u sami obred uveli Pero Mihaljević, područni predsjednik i fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent, a u kocelebraciji je bio župnik fra Neven Pavlinušić koji je najviše pridonio svojim trudom i ljubavlju prema mladima da se obnovi mjesno bratstvo Frame u župi Hrvace. Fra Neven je, kao fratar, želio okupiti mlade da upoznaju i slijede način života sv. Franje Asiškoga što su mladi vrlo rado prihvatili.


Framaši su dostojanstveno pristupili obredu i tako započeli svoj put priprave za obećanje. Među primljenicima su predstavnici svih generacija srednje škole i nekoliko studenata što daje posebno bogatstvo ovom mladom bratstvu. Vjernici su s oduševljenjem podržali mlade u njihovoj odluci, a posebno je dirnut bio fra Neven koji je istaknuo da su ga primanja framaša podsjetila na njegove bogoslovske dane. Nakon svete mise, slavlje je nastavljeno prigodnim druženjem u župskoj kući. Zahvalni smo Bogu što je naše područno bratstvo obdario još jednom zajednicom.

Mladima čestitamo na njihovoj odluci i ustrajnosti te im želimo sretan i blagoslovljen put priprave za obećanja, a sve pozivamo da ih stave u svoje molitve.

Jelena Bošnjak, Frama Hrvace i Pero Mihaljević, područni predsjednik


 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1014
Ovaj mjesecOvaj mjesec45565
UkupnoUkupno5581072

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 134 

Administrator

franodoljanin@gmail.com