Dramski prikaz Muke u Vrgorcu

U subotu 23. veljače 2013. župljani župe sv. Ante iz Knina izvedbom pasionske igre "Muka Gospodina našeg Isusa Krista" oživili su prikaz Isusove muke u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu. Iako je vrijeme bilo kišovito uprizorenje Muke Isusove proteklo je odlično. U crkvi se okupilo mnoštvo vjernika da prisustvuje nesvakidašnjem događaju u Tinovu gradu.  S oduševljenjem su pratili izvedbu muke Gospodina našega Isusa Krista.

Na samom početku župnik fra Ivica Omazić pozdaravio je okupljene vjernike i glumce iz Knina, njihova  voditelja fra Ivana Lukača i Antu Nadimira Tadića Šutru. Fra Ivica je naglasio da vjernici od davnina, nadahnuti evanđeoskim tekstovima i tradicijom, razmatraju i uprizoruju Kristovu muku. Tako će po prvi puta župljani sv. Ante iz Knina, u našoj župi u Vrgorcu, držeći se vjerno evanđeoskog teksta, uprizoriti Kristovu muku s bogatom scenografijom.


Glumci su, iako svi amateri, svojim umijećem zorno prikazali glavne događaje zadnjih dana Isusova života: Posljednju večeru, Kristovu Muku u Getsemaniju i njegovo hvatanje od strane židovskih vojnika, Judinu izdaju, grižnju savjesti i vješanje, Petrovo zatajivanje i kajanje zbog toga, Suđenje pred židovskim svećeničkim vijećem te Anom i Kajfom, te na koncu suđenje pred Pilatom i Razapinjanjem.  Koliko je ova Muka zaista zorno predočena i izvedena svjedočile su i suze pojedinih vjernika tijekom njene izvedbe. Komentari koji su uslijedili nakon izvedbe bili su i više nego pozitivni.

Župljani iz Knina na čelu sa župnim vikarom fra Ivanom Lukačem izvode prikaz Isusove muke već nekoliko godina u hrvatskim i bosansko-hercegovačkim župama.

Na kraju riječi zahvale svima koji su sudjelovali u ovom projektu izrekao je župnik fra Ivica Omazić. Nakon prestave za glumce je gradska uprava grada Vrgorca priredila večera u restoranu „Tin“.  Ovim putem još jednom se svima zahvaljujemo.

Fotografije


 

  

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas557
Ovaj mjesecOvaj mjesec56968
UkupnoUkupno5762849

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 134 

Administrator

franodoljanin@gmail.com