Turjaci: Primanje mladih u FRAMU

Na prvu korizmenu nedjelju 17. veljače 2013. u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Turjacima, nakon višemjesečne pripreme, svečano je primljeno 12 mladića i djevojaka u Franjevačku mladež. Uz ove mlade imamo još desetak mladih koji su na pripremama te će na jesen biti primljeni u FRAMU.


U pripremama je najviše  pomogao župnik fra Mladen Marić koji je i zaslužan za osnivanje FRAME u našoj župi. FRAMA je bratstvo mladih koji se osjećaju pozvani od strane Duha Svetoga živjeti kršćanski život u pravoj vjeri i evanđeoskom obraćenju po uzoru na sv. Franju Asiškog.

Misno slavlje predvodio je duhovni asistent fra Jure Hrgović u nazčnosti župnika fra Mladena Marića i fra Kristijana Perkovića.

Na samom početku misnog slavlja, predsjednik područnog bratstva Pero Mihaljević, prizvao je prisutnost Duha Svetoga da bude s nama kako bismo mogli braći i sestrama pokazati živo svjedočenje, primjereno kršćansko i franjevačko življenje.

Naše mlade koji su primljeni u FRAMU privukao je sv. Franjo Asiški, a naša je želja da hodimo stopama Isusa Krista po uzoru na sv. Franju.  On je susreo  Isusa i primio njegovu ljubav koju je velikodušno dijelio svima koje je susretao.

Podržimo naše mlade i uključimo ih u svoje molitve. Molimo za njih da ih Bog blagoslivlje i čuva na tom putu vjere, ljubavi i pomaganja pod geslom "BOG MOJ I SVE MOJE."

Imena primljenih u FRAMU: Gabrijela Pavlinušić, Tea Pavlinušić, Ana Pavlinušić, Duje Maleš, Hrvoje Maleš, Ivan Glavak, Andrea Župa, Klaudija Pupić, Petar Perković, Domagoj Pupić, Mislav Perković-Paloš, Tomislav Perković-Paloš.

Fotografije

Lucija Pavlinušić

 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas270
Ovaj mjesecOvaj mjesec30575
UkupnoUkupno6375679

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com