Schmerlenbach: Susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 4. do 6. veljače 2013. održan je susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj, u Bildungszentrum Schmerlenbach. Na susretu je sudjelovalo 26 braće koja žive i rade u Njemačkoj, a ostalih jedanaest zbog objektivnih razloga nije moglo sudjelovati. Susretu se pridružio i fra Josip Bebić, ravnatelj Ureda za inozemnu pastvu HBK i BKBiH. Okupljanje braće s o. Provincijalom započelo je u ponedjeljak navečer večerom i bratskim druženjem.  U utorak, 5. ožujka, susret je  započeo molitvom Jutarnje i euharistijskim slavljem koje je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. U radnom dijelu susreta o. Provincijal je izvijestio je braću o životu i radu braće u Provinciji.


Na susretu je izabrani novi sastav naše franjevačke udruge u Njemačkoj: predsjednik udruge je novi gvardijan fra Ante Babić, prokurator - ekonom je fra Božo Ančić, nadzornici rada su fra Boris Čarić i fra Frano Čugura i tajnik udruge - zapisničar fra Josip Repeša.

Fra Božo Ančić, prokurator, govorio je o životu i radu braće u Njemačkoj. Braća su u tematskim susretima tijekom dva dana obrađivali tekući život i rad u Njemačkoj s nakanom poboljšanja uvjeta za život i rad. Pored radnih susreta braća su iskoristila prigodu za bratska druženja i rekreacije kao i za osobni susret i razgovor s o. Provincijalom.

Euharistijsko slavlje u srijedu predvodio je gvardijan fra Vuk Buljan. Usvajanjem zaključaka radni dio susreta je završen u srijedu oko podne.

Nakon usvajanja zaključaka dosadašnji gvardijan i predsjednik franjevačke udruge fra Vuk Buljan zahvalio je braći na suradnji u posljednjih 10 godina koliko je proveo na čelu samostana i franjevačke udruge.

Na kraju je sastanka provincijal fra Joško Kodžoman zahvalio je braći na predanom radu u Njemačkoj čime svjedočimo svoju ljudsku, kršćansku i franjevačku prisutnost.

Fotografije

Fra Josip Repeša


 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas371
Ovaj mjesecOvaj mjesec52674
UkupnoUkupno5424144

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47 

Administrator

franodoljanin@gmail.com