Schmerlenbach: Susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 4. do 6. veljače 2013. održan je susret o. Provincijala s braćom u Njemačkoj, u Bildungszentrum Schmerlenbach. Na susretu je sudjelovalo 26 braće koja žive i rade u Njemačkoj, a ostalih jedanaest zbog objektivnih razloga nije moglo sudjelovati. Susretu se pridružio i fra Josip Bebić, ravnatelj Ureda za inozemnu pastvu HBK i BKBiH. Okupljanje braće s o. Provincijalom započelo je u ponedjeljak navečer večerom i bratskim druženjem.  U utorak, 5. ožujka, susret je  započeo molitvom Jutarnje i euharistijskim slavljem koje je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. U radnom dijelu susreta o. Provincijal je izvijestio je braću o životu i radu braće u Provinciji.


Na susretu je izabrani novi sastav naše franjevačke udruge u Njemačkoj: predsjednik udruge je novi gvardijan fra Ante Babić, prokurator - ekonom je fra Božo Ančić, nadzornici rada su fra Boris Čarić i fra Frano Čugura i tajnik udruge - zapisničar fra Josip Repeša.

Fra Božo Ančić, prokurator, govorio je o životu i radu braće u Njemačkoj. Braća su u tematskim susretima tijekom dva dana obrađivali tekući život i rad u Njemačkoj s nakanom poboljšanja uvjeta za život i rad. Pored radnih susreta braća su iskoristila prigodu za bratska druženja i rekreacije kao i za osobni susret i razgovor s o. Provincijalom.

Euharistijsko slavlje u srijedu predvodio je gvardijan fra Vuk Buljan. Usvajanjem zaključaka radni dio susreta je završen u srijedu oko podne.

Nakon usvajanja zaključaka dosadašnji gvardijan i predsjednik franjevačke udruge fra Vuk Buljan zahvalio je braći na suradnji u posljednjih 10 godina koliko je proveo na čelu samostana i franjevačke udruge.

Na kraju je sastanka provincijal fra Joško Kodžoman zahvalio je braći na predanom radu u Njemačkoj čime svjedočimo svoju ljudsku, kršćansku i franjevačku prisutnost.

Fotografije

Fra Josip Repeša


 

Pretraži sadržaj

Najave

Proslava Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom

12. - 21. studenoga 2018.

**********

15. studenoga: Šubićevac - Izložba udruge Faust povodom 40. obljetnice župe

**********

17. studenoga: Mainz - 21. smotra crkvenih zborova

**********

17.-19. studenoga: Trstenik - Proslava sv. Elizabete

**********

18.-21. studenoga: Dubrava - Proslava Gospe od Zdravlja

**********

24. studenoga: Šubićevac - Koncert duhovne glazbe

**********

27.-30. studenoga: Šubićevac - 40. obljetnica župe

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas224
Ovaj mjesecOvaj mjesec30529
UkupnoUkupno6375633

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37 

Administrator

franodoljanin@gmail.com