Čvrljevo: Proslava Imena Isusova

U nedjelju, 20. siječnja 2013. u župi Čvrljevo slavljeno je Ime Isusovo kojem je posvećena i župna crkva. Svečanu sv. misu predslavio je magistar bogoslova fra Jure Hrgović. U koncelebraciji su bili župnik fra Ante Jurić Talaja i  fra Ante Grčić, nekoć župnik, a sad ispovjednik u crkvi Gospe od Zdravlja. Svetkovina Imena Isusova u Čvrljevu je na prvu nedjelju poslije 14. siječnja, datuma u koji je ova svetkovina padala prije reforme liturgijskog kalendara. Misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom oko župne crkve, a pjevanje na misi animirali su bogoslovi i župni pučki pivači.

Fra Jure je u propovijedi izrazio radost zbog naše vjerničke ukorijenjenosti u Imenu po kojem smo spašeni. Upozorio je na prevladavajuće negativne stavove o Crkvi u današnjim medijskim strukturama i pozvao sve okupljene da žive duh Evanđelja i udahnjuju ga u svijet, kako bi i onima koji nisu došli do spoznaje Boga ukazali da nam jedino On daje istinski smisao života. Bog je uzeo ime čovjeka kako bi njegovu čovještvu dao dimenziju novog sinovstva i pokazao mu da u njegovim očima ima veliku vrijednost istaknuo je između ostalog propovjednik i naposlijetku pozvao sve nazočne na predanost Bogu i na odgovor ljubavi na Njegovu ljubav koja bi se trebala odražvati u međusobnoj dobroti među ljudima i koja jedina otvara mogućnosti za preobrazbu svijeta.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Ante je čestitao svima okupljenima svetkovinu Imena Isusova i zahvalio propovjedniku fra Juri na poticajnim riječima. Slavlje se potom nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući gdje su mladi fratri, a i susjedni župnici, još jednom iskusili dobrotu i velikodušnost fra Ante, koji u svojoj franjevačkoj jednostavnosti vrijedno skrbi za ovu prostranu, ali nažalost, podosta iseljenu, župu koju poslužuju naši fratri.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1728
Ovaj mjesecOvaj mjesec44168
UkupnoUkupno7511001

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 101