Nikolinje 2012. u HKM München

Hrvatska katolička misija München proslavila je 10. prosinca blagdan svetog Nikole biskupa  svečanim euharistijskim slavljem u crkvi St. Paul na Theresienwieseu 16  sati.

Svetu misu je predvodio voditelj misije fra Boris Čarić. Crkva je bila ispunjena veselim i razdraganim licima djece i njihovih roditelja. Pozdravljajući prisutnu djecu i roditelje fra Boris je rekao: "Očekujemo evo dolazak najomiljenijeg dječjeg sveca. O njegovu životu predaja iznosi mnoštvo legendi koje su zacijelo zasnovane na istinskim događajima. Sveti je Nikola širio ljubav i dobrotu i pomagao ljudima. Posvetio se naviještanju evanđelja jer je vjerovao da ono može promijeniti svijet. Želio je ljude poučiti da Isus Krist treba biti središte našega života. I mi u ovoj godini vjere poput njega trebamo djelima ljubavi, dobrote i plemenitosti prema bližnjemu svjedočiti svoju vjeru u Gospodina Isusa."

Za vrijeme svete mise, na veliku radost i oduševljenje djece, u crkvu je stigao sv. Nikola. Obratio se svima prisutnima a posebno djeci. Hvaleći njihovu marljivost i dobrotu podijelio im je svoje darove. Posebno ga je obradovaloveselo i skladno pjevanje dječjeg zbora Hrvatskih slavuja i sviranje orkestra mladih. S njima je svetac na kraju mise napravio zajednički foto a potom se sa znatiželjom uputio u kapelu bl. Alojzija Stepinca gdje su mu djeca pripremila bogat program.

Program se sastojao od pjesama, recitacija i plesova. Kroz program je vodio fra Ante Jojo Marković  a nastupili su: dječji zbor HKM München Hrvatski slavuji i orkestar mladih pod vodstvom s. Nikoline Bilić, učenici Hrvatske dopunske škole u Münchenu i okolici s učiteljicama Karmelom Lukanović, Kristinom Krznar,  Marijanom Pinkert i koordinatorom Hrvatske nastave u Bavarskoj Tadom Jurić; dječji folklor HKM München Bijeli golubovi (4-7 godina) pod vodstvom Biljane Šibenik te dječji folklor HKM München Bijeli golubovi (od 2.do 6. razreda) s voditeljicama Nedom Blažić i Tanjom Ojvan.

Slavlje je nastavljeno uz veselo druženje i ukusna jela koja su pripremili članovi misijskog vijeća i Odbora za proslave.

Fotografije 

s. Nikolina Bilić

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas805
Ovaj mjesecOvaj mjesec41899
UkupnoUkupno6456516

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73 

Administrator

franodoljanin@gmail.com