Dani Frame u Metkoviću

U župi Sv. Ilije u Metkoviću 8. i 9. prosinca, sve je bilo u znaku Franjevačke mladeži. Svojim franjevačkim žarom i poletnošću pod vodstvom duhovnog asistenta fra Lukice Vojkovića obradovali  su članove župne zajednice.

U subotu 8. prosinca na svetkovinu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, članovi Frame u prepunoj dvorani metkovskog Gradskog kulturnog središta, izveli su predstavu „Brat Sunce“  koju je režirao fra Lukica a scenski oblikovao gosp. Vatroslav Markotić. Glavni lik predstave je Njofra koji sa svojim prijateljima progovara o problemima današnjeg mladog čovjeka. Njofra u svome lutanju upoznaje lik sv. Franje Asiškoga koji mijenja njegov život u potpunosti  kao i njegov pogled na svijet. Mladi framaši, ovaj put kao glumci amateri ispraćeni su dugotrajnim pljeskom. U ime župljana  svim sudionicima predstave na kraju se zahvalio župnik fra Petar Gulić.

U nedjelju 9. prosinca, pod svetom misom u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Ilije održana su primanja i obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Grupa mladih župe Sv. Ilije i ove je godine ostala ustrajna i dosljedna u vjeri te su još jednom pred Bogom obećali da će živjeti u franjevačkom duhu godinu dana. Frama Metković – ove godine ima 33 nova framaša. Njih 16 framaša je prvi put dalo obećanja življenja evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži, a 7 framaša je obnovilo obećanja. Svetu misu, obred primanja i obećanja predvodio je fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog područja. Ovo slavlje na osobit način su uzveličali svojim glasom članovi VIS – a „Zvjezdice“ pod vodstvom Milana Kapovića.

Poslije svete mise, pod predsjedanjem područnog predsjednika Pere Mihaljevića izabrano je novo mjesno bratstvo koje će kroz narednu godinu voditi i animirati ovo bratstvo. Nakon toga je uslijedio obred izbora vijeća koji je započeo zazivom Duha Svetoga i prisegom framaša na savjesno glasovanje. Izabrano vodstvo čine:

Roko Petrov - predsjednik

Marija Bošnjak - potpredsjednica

Luka Marušić - tajnik

Matea Brečić - blagajnica

Ana Galov - voditeljica formacije

Susret je a završio prihvaćanjem službi i molitvom Franjevačke mladeži. Frama župe Sv. Ilije svoje akcije nastavlja u subotu 15. prosinca u Metkoviću na Trgu kralja Tomislava gdje će prodavati kolače i božićne čestitke koje su sami izradili. Sav prihod biti će namijenjen za najpotrebnije iz naše župe.

Fotografije 

Fotografije: Ivan Petrov - Ico

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1761
Ovaj mjesecOvaj mjesec70976
UkupnoUkupno7537809

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44