Sinj: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa

U petak 7. prosinca naša Franjevačka gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su svoj dan svečanom sv. misom i prigodnom akademijom. Slavlje je održano u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 18 sati, a sudjelovali su profesori i ostali djelatnici Gimnazije, učenici i njihovi roditelji, više svećenika i brojni prijatelji.

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju i Franjevačko sjemenište u Sinju od davnine slave svoj dan na Svetkovinu Bezgrješnog začeća 8. prosinca. Već godinama ove dvije ustanove, koje su od početka tijesno srasle, svoju godišnju svečanost priređuju u predvečerje svetkovine, a uz gimnazijsku i sjemenišnu zajednicu sudjeluju i učenički roditelji kao i brojni gosti i drugi zainteresirani.

Svečanu svetu misu predvodio je i propovijedao provincijal fra Joško Kodžoman. U  koncelebraciji su bili ravnatelj Gimnazije fra Josip Grbavac, ravnatelj Sjemeništa fra Ivan Udovičić, meštar novaka fra Jure Šimunović, magistar bogoslova fra Jure Hrgović, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, gimnazijski profesori i još nekoliko svećenika iz samostana. Na proslavi su sudjelovali i novaci s Visovca i franjevački bogoslovi iz Splita. Misne dijelove pjevali su učenici gimnazije, solisti i mješoviti zbor. Učenici su pročitali misna čitanja i molitvu vjernika.

Nakon mise gimnazijski recitatori, mješoviti zbor i orkestar izveli su meditativno-glazbeni krasnoslov pod naslovom „POLJUBI ME, GOSPE NAŠA!“ koji je napisao fra Ante Branko Periša. Krasnoslov su izveli recitatori, mješoviti gimnazijski zbor i orkestar. Skladbe je priredio i sa zborom i orkestrom uvježbao prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat. Recitatore je uvježbao i recital redateljski složio umirovljeni glumac i kazališni intendant Rade Perković, već desetljećima ljubazni podupiratelj Gimnazije u sličnim pothvatima.

Na koncu dojmljive izvedbe, koju je gledateljstvo podarilo srdačnim i burnim pljeskom, svima koji su pridonijeli ostvarenju ovoga vjersko-kulturnoga događaja zahvalio je ravnatelj fra Josip Grbavac.

Fotografije 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u župi Studenci

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

21. srpnja: Molitvena hodnja „Koracima nade u istinu“ – Bulić-Vukšić-Lišane

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

***********

1. kolovoza: Hodočašće duhovnih zvanja Gospi Sinjskoj

************

15. kolovoza: Slavlje Velike Gospe u Sinju

*************

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

**********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1823
Ovaj mjesecOvaj mjesec43419
UkupnoUkupno6104306

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Administrator

franodoljanin@gmail.com