Zbor mladih Gospe od Zdravlja u Imotskom

 U župi sv. Franje u Imotskom na prvu nedjelju došašća 2. prosinca na večernjoj misi u 18.00 sati pjevanje je animirao mješoviti zbor mladih župe Gospe od Zdravlja u Splitu, pod ravnanjem fra Stipice Grgata i č.s. Zorislave Radić. Misu je predvodio fra Jakov Begonja, gvardijan samostana Gospe od Zdravlja u Splitu, uz koncelebraciju imotskog gvardijana i župnika fra Kristiana Stipanovića i župnog vikara Vinjana fra Jakova Udovičića. Na početku misnog slavlja domaći je gvardijan pozdravio sve prisutne vjernike, a posebno goste iz Splita zaželivši im dobrodošlicu u Grad na gori.

Nakon sv. mise uslijedio je koncert prigodom završetka proslave 800. obljetnice dolaska sv. Franje na hrvatsko tlo. Najprije je č.s. Zorislava na orguljama odsvirala skladbu Ave Maria od Anđelka Klobučara, a zatim je dječji zbor župe Gospe od Zdravlja otpjevao 3 prigodne pjesme. Vrhunac koncerta bila je izvedba kantate Smrt sv. Franje, koju je na libreto pok. fra Josipa Solde skladao Anđelko Klobučar 1975. godine, prigodom 750. obljetnice smrti sv. Franje. Kantatu su zajednički izveli dječji zbor i mješoviti zbor mladih, pod ravnanjem svojih voditelja.

Nakon koncerta gostima je na pruženom glazbenom užitku zahvalio gvardijan fra Kristian želeći svima, i izvođačima i slušateljima, da im sveti Franjo bude uzor i zagovornik na putu vjere.

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1483
Ovaj mjesecOvaj mjesec38171
UkupnoUkupno6452788

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80 

Administrator

franodoljanin@gmail.com