Predstavljanje krizmanika u HKM München

Na prvu nedjelju došašća 2. prosinca 2012., u crkvi St. Michael u Münchenu predstavljena su misijskoj zajednici 142 ovogodišnja kandidata za sakrament sv. Krizme.

Svečano misno slavlje ovom prigodom predvodio je voditelj HKM München fra Boris Čarić koji je ujedno sa fra Antom Jojom Markovićem vjeroučitelj krizmanika.

Fra Boris je u homiliji istaknuo: "Današnjom prvom nedjeljom došašća željeli smo našoj misijskoj zajednici predstaviti buduće krizmanike. Nije to slučajno. Došašće je vrijeme priprave za Kristov dolazak, vrijeme kad se svjesno pripravljamo i zalažemo da postanemo što više Kristovi. Isto tako ste vi, dragi mladi, došli danas ovdje kako bi iskazali svoju vjeru u Oca, Sina i Duha Svetoga i spremate se za primanje sakramenta svete Potvrde. Nek ovo vrijeme došašća kao i vrijeme priprave za primanje Duha Svetoga bude za vas i za članove vaših obitelji vrijeme ispunjeno milošću Božjom."

Nakon homilije đakon Mate Kutleša prozvao je imenom svih 142. kandidata koji će 5. svibnja 2013. godine primiti sakrament sv. Krizme. Bog svakog čovjeka zna po imenu. "Imenom sam te zazvao: ti si moj!", Božja je riječ Izraelu koju zapisuje prorok Izaija

(Iz 43,1). Nakon prozivanja mladi su izrekli svoja obećanja Gospodinu da će svakodnevno odvojiti vrijeme za osobnu molitvu, učenje i stjecanje iskustava i znanja u vjeri kao i za slavlje nedjeljne svete mise. Slijedila je potom obnova krsnih obećanja.

Preko svete mise budući su krizmanici aktivno sudjelovali u pjevanju, čitanju misnih čitanja i molitve vjernika. Misijski crkveni zbor pod ravnanjem s. Nikoline Bilić uzveličao je ovo euharistijsko slavlje.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1266
Ovaj mjesecOvaj mjesec49057
UkupnoUkupno7038788

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 85