Drniš: Sjećanje na žrtvu Vukovara

 Dana 17. studenoga 2012. g., u sklopu tjednog programa obilježavanja 21. obljetnice pada Grada Heroja - Vukovara, Frama Drniš, zajedno sa Savjetom Mladih Grada Drniša održala je glazbeno - meditativnu večer pod nazivom "Oprostiti, nikad zaboraviti!".

Na samom početku koncerta, nakon ispjevane hrvatske himne, pozdravne riječi uputili su dogradonačelnica grada Drniša Vlatka Duilo, te fra Petar Klarić, drniški župnik i definitor.

Uz Framu, koja je otpjevala brojne domoljubne pjesme (Moja domovina, Stop the war, Bili cvitak...), nastupio je i Tamburaški orkestar "Krsto Odak" iz Drniša sa skladbom "Golubica vukovarska", a prikazani su i brojni video-isječci o stradanjima na području Vukovara i okolice, te glazbeni spot "Posljednja bitka".

Pred sam kraj, sveprisutne je pozdravio i duhovni asistenet Frame Drniš, fra Mario Radman, koji je naposljetku i predvodio molitvu za oslobođene hrvatske generale, sve hrvatske branitelje, i za samu domovinu nam Hrvatsku.

Po završetku koncerta, tambure su, zajedno s Framom ispjevale "Bože, čuvaj Hrvatsku", a zatim se mnogobrojni puk, sa svijećama u rukama uputio prema centru grada, Poljani, gdje su te svijeće naposljetku i položili.

Fotografije 

Tekst: Zvonimira Lojić, framašica

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas626
Ovaj mjesecOvaj mjesec55468
UkupnoUkupno5426938

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com