Drniš: Sjećanje na žrtvu Vukovara

 Dana 17. studenoga 2012. g., u sklopu tjednog programa obilježavanja 21. obljetnice pada Grada Heroja - Vukovara, Frama Drniš, zajedno sa Savjetom Mladih Grada Drniša održala je glazbeno - meditativnu večer pod nazivom "Oprostiti, nikad zaboraviti!".

Na samom početku koncerta, nakon ispjevane hrvatske himne, pozdravne riječi uputili su dogradonačelnica grada Drniša Vlatka Duilo, te fra Petar Klarić, drniški župnik i definitor.

Uz Framu, koja je otpjevala brojne domoljubne pjesme (Moja domovina, Stop the war, Bili cvitak...), nastupio je i Tamburaški orkestar "Krsto Odak" iz Drniša sa skladbom "Golubica vukovarska", a prikazani su i brojni video-isječci o stradanjima na području Vukovara i okolice, te glazbeni spot "Posljednja bitka".

Pred sam kraj, sveprisutne je pozdravio i duhovni asistenet Frame Drniš, fra Mario Radman, koji je naposljetku i predvodio molitvu za oslobođene hrvatske generale, sve hrvatske branitelje, i za samu domovinu nam Hrvatsku.

Po završetku koncerta, tambure su, zajedno s Framom ispjevale "Bože, čuvaj Hrvatsku", a zatim se mnogobrojni puk, sa svijećama u rukama uputio prema centru grada, Poljani, gdje su te svijeće naposljetku i položili.

Fotografije 

Tekst: Zvonimira Lojić, framašica

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

20.-23. lipnja: Šibenik/Sv. Lovre: Proslava Presvetoga Srca Isusova

********

24. lipnja: Svećeničko ređenje u Splitu

*******

23. - 25. lipnja: Vancouver - Mladifest

********

5. srpnja: Imotski - Dan Provincije

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1747
Ovaj mjesecOvaj mjesec60957
UkupnoUkupno5149416

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 164 

Administrator

franodoljanin@gmail.com