Makarska: Seminar kršćanske duhovnosti u franjevačkom samostanu

 U ponedjeljak, 5. studenog, fra Ante Čovo, gvardijan makarskog Franjevačkog samostana, održao je treću večer seminara kršćanske duhovnosti. Seminar će se održavati svaki drugi ponedjeljak u samostanskoj dvorani s početkom u 20 sati, što znači da je sljedeći susret u ponedjeljak 19. studenog.

U prvim predavanjima duhovna se misao odnosila na osnovne zakone života, koji dolaze od Božje strane i u kojima se čovjek upotpunosti ostvaruje. Podijeljeni su u pet skupina : izaberi život, koji nam je darovan, a ne nikakvo suživljenje sa smrću; prihvati ljudsko stanje, činjenicu da smo sinovi i kćeri Božje, a nismo Bog; razvijaj svoj posebni identitet u Bogu, na jedinstven i neponovljiv način kako smo stvoreni, i u pravednom odnosu s drugima;  traži jedinstvo osobe nastanjene živim Bogom, što podrazumijeva svjesnost da je čovjek jedno preko tijela, psihe i dubine svoga srca i da ih ne smijemo dijeliti. Peti se zakon može svesti na rečenicu: uđi u plodnost i dar. Ili, kako je pojasnio fra Ante Čovo, pozvani smo prepoznati izvor dara i razvijati talente, koji su nam povjereni. Ne smijemo upasti u preziranje samih sebe. 

U narednim susretima svaki od navedenih životnih zakona će se uvodnikom i diskusijama posebno obrađivati, što će doprinijeti produbljivanju duhovnog života i tradicionalne religioznosti i što će potaknuti svakog sudionika na razmišljanje u "traženju lica Božjega".

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas229
Ovaj mjesecOvaj mjesec32240
UkupnoUkupno6446857

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44 

Administrator

franodoljanin@gmail.com