Zmijavci: Proslava svetkovine Svih svetih

 Vjernici župe Zmijavci za proslavu svetkovine Svih svetih, 1. studenoga 2012., pripremali su se trodnevnicom molitvom krunice i euharistijskim slavljem koje su predvodili i propovijedali fra Zoran Kutleša, župni vikar i domagistar postulanata, fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan, župnik i dekan, i fra Mladen Prolić, župnik Runovića.

Početak proslave započeo je jutarnjom misom u 8.30 sati koju je predvodio fra Frano Laco, župnik. Središnje slavlje je, usprkos kiši, započelo procesijom u crkvenom dvorištu u 10.30 sati. Slavlje je predvodio je fra Frano Doljanin, a u koncelebraciji su bili fra Marko Babić, duhovnik franjevačkih bogoslova u Splitu, fra Mladen Prolić, župnik u župi Runovići, don Ante Karoglan i župnik fra Frano Laco. U propovijedi fra Frano je pozvao okupljene na promišljanje o vrijednostima evanđeoskog života i ulogu vjere u životu svakog vjernika.  

Za vrijeme svete mise pjevao je Mješoviti zbor iz župe Zmijavci pod ravnanjem s. Jasne Kasalo, dugogodišnje voditeljice i vjeroučiteljice u zmijavačkoj školi.

Nakon misnog slavlja, župnik fra Frano Laco je na groblju izmolio molitvu odrješenja za sve pokojne. U 15.00 sati bila je sveta misa u crkvi sv. Josipa na groblju koju je predvodio fra Frano Doljanin. Nakon svete mise fra Frano Laco na groblju je molio molitvu odrješenja za sve pokojne.

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1199
Ovaj mjesecOvaj mjesec51099
UkupnoUkupno6966433

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com