Obnovljeno mjesno bratstvo Frame u Vrgorcu

 U nedjelju, 21. listopada 2012.g. u Župi Naviještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu za vrijeme sv. mise sedmero framaša je prvi put položilo obećanja življenja u Franjevačkoj mladeži, a dvadeset framaša je primljeno u Franjevačku mladež. Obred primanja i obećanja kao i sv. misu predvodio je fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent. Misno slavlje je animirao VIS „Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta„ iz Knina.

Odmah po završetku sv. Mise održan je obred izbora vijeća Franjevačke mladeži, a pod predsjedanjem područne predsjednice, Ane Mikulić. Izabrano vodstvo Franjevačke mladeži Vrgorac na godinu dana čine:

  • Josip Buklijaš, predsjednik
  • Antonio Barać, potpredsjednik
  • Marta Šalinović, tajnica
  • Martina Rezić, blagajnica
  • Milena Roso, voditeljica formacije

Obred izbora vijeća je počeo prigodnim čitanjima, zazivom Duha Svetoga kao i prisegom framaša na savjesno glasovanje, a završio molitvom Slava Ocu i blagoslovom fra Jure Hrgovića, područnog duhovnog asistenta Franjevačke mladeži. Po završetku obreda održan je bratsko-pastoralni pohod Frami Vrgorac, kao i prigodna zakuska.

Franjevačka mladež Vrgorac je činom položenih obećanja i izborom vijeća postala punopravno mjesno bratstvo u Splitsko-dubrovačkom područnom bratstvu Franjevačke mladeži. Na svoj put osnutka su krenuli davne 2004.g. na inicijativu tadašnjeg župnika fra Petra Vrljička. Već iduće godine , točnije 13. svibnja 2005. 11 kandidata je primljeno u Franjevačku mladež, a dvije godine zaredom primljenici su davali obećanja u Franjevačkoj mladeži. U tom trenutku se i gasi mjesno bratstvo, a svoj put obnove počinju 2010.g. Nakon dvije godine mjesno bratstvo je ponovno zaživjelo u pravom smislu, sada uz svog novog duhovnog asistenta i župnika, fra Ivicu Omazića.

Od cijelog područnog vijeća želimo im obilje Božjeg blagoslova u djelovanju i radu!

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas242
Ovaj mjesecOvaj mjesec32253
UkupnoUkupno6446870

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 

Administrator

franodoljanin@gmail.com