Vjernici iz Runovića hodočastili u Mariju Bistricu

 Autobus hodočasnika iz župe Runovići, njih 40, predvođeno župnikom fra Mladenom Prolićem hodočastilo je u nedjelju 7. listopada u nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu, gdje su stigli nešto prije 9 sati. Odmah po dolasku u Mariju Bistricu vjernici su posjetili crkvu Gospe Bistričke, obišli oko Gospina oltara te pristupili sakramentu pomirenja. Zatim su na otvorenom prostoru Bl. Alojzija Stepinca sudjelovali na sv. misi povodom „Jubilarnog dvadesetog hodočašća hrvatske vojske i policije“.

Svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico, a u koncelebraciji su bili vojni biskup u RH Juraj Jezerinac koji je i propovijedao, američki vojni nadbiskup Timothi Broglio, franucski vojni biskup Luc Ravel, vojni biskup u BiH Tomo Vukšić, vojni biskup Slovačke František Rabek, direkror Međunardonog vojnog hodočašća o. Blaise Rebotier, nadbiskup Bejruta Paul Dahdah, te vojni kapelani i ostali svećenici.

Biskup Juraj Jezerinac je u propovijedi naglasio kako su hrvatski branitelji, živi i mrtvi znali za čudotvornu snagu Gospe, te je pozvao hrvatske vojnike, policajce, branitelje, vatrogasce, roditelje, supruge i djecu poginulih branitelja i sve okupljene vjernike da se ne boje budućnosti i oslone se na izdržljivu povijest svoje Domovine, na vjeru poput Marije. “Stavite se na službu drugih poput Gospe, njegujte odnos s Bogom i čovjekom na njezin način povjerenja, predanja, radosti i mira“, rekao je biskup Juraj Jezerinac.

Nakon popričesne molitve nadbiskup Alessandro D'Errico je, između ostalog, rekao kako je počašćen što donosi posebne pozdrave sv. oca Benedikta XVI.  i još više njegov posebni blagoslov koji će podijeliti u njegovo ime, a kojemu je pridržan posebni oprost.

Poslije sv. mise i odmora runovićki su hodočasnici iz Bistrice krenuli prema Zagrebu gdje su stigli u oko 15 sati te posjetili katedralu gdje su u šutnji i molitvi obišli oko sarkofaga Bl. Alojzija Stepinca. Zatim su pohodili Gospu od Kamenitih vrata gdje su se kratko pomolili. Nakon predaha u Zagrebu i susretom sa svojim studentima oko 16:30 sati krenuli su iz Zagreba u Runoviće. Ovo je drugi put za redom da vjernici iz Runovića na prvu nedjelju listopada hodočaste u Mariju Bistricu.

fra Mladen Prolić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1782
Ovaj mjesecOvaj mjesec70997
UkupnoUkupno7537830

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46