Zmijavci: Obilježen dan starijih i nemoćnih

 Prigodom svjetskog dana starijih i nemoćnih osoba u organizaciji Katoličke udruge Lovret i župe Zmijavci u ovoj drevnoj župi u ponedjeljak 8. listopada upriličen je susret starijih osoba na kojem se okupilo stotinjak staraca koje žive na području Zmijavaca. Ovaj jedinstveni susret započeo je svečanim euharistijskim slavljem koje je pred nekoliko stotina vjernika među kojima su bili i brojni volonteri na čelu sa gđom. Mirom Šabić, te ostala rodbina i prijatelji osoba treće životne dobi, koje je predvodio zmijavački župnik fra Frano Laco uz koncelebraciju don Ante Karoglana.

U svojoj odmjerenoj propovijedi fra Frano istaknuo je važnost prihvaćanja starijih osoba te je svima naglasio kako je samo lijepa i topla riječ dovoljna da bi ovu populaciju razveselila. 

Na svršetku misnog slavlja za vrijeme kojeg je pjevao Dječji zbor župe Zmijavci u organizaciji dugogodišnje pastoralne suradnice u ovoj župi s. Jasne Kasalo upriličen je prigodni program koji su za svoje djedove i bake izvela djeca iz Zmijavaca. 

Nakon programa u crkvi slavlje je nastavljeno u dvorani župske kuće gdje je organiziran prigodni domijenak, a u toj prigodi mnogi su usprkos bremenu godina zapjevali svima dragu gangu. 

Katolička udruga Lovret koju vodi s. Ljiljana Todorić, a koja je svoje postajanje opravdala kvalitetnim radom u mnogim mjestima Splitsko-dalmatinske županije svoj program provodi i na području Imotske krajine i to u suradnji sa općinama: Zmijavci, Proložac i Podbablje. 

Fotografije 

Josip Šerić

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas189
Ovaj mjesecOvaj mjesec32200
UkupnoUkupno6446817

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34 

Administrator

franodoljanin@gmail.com