Imotski: Proslava sv. Franje

Nakon devetodnevne priprave župljani Imotskog svečano su proslavili svetkovinu svoga zaštitnika sv. Franje. Središnje slavlje počelo je u 10.30 sati procesijom, koju je animirao gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, a glazbeno su je popratili članovi HPO Gradska glazba Imotski, predvođeni kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim.

Nakon procesije uslijedilo je u crkvi sv. Franje euharistijsko slavlje koje je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, uz koncelebraciju 13 svećenika. U prigodnoj propovijedi o. provincijal naglasio je kako nam sv. Franjo otkriva smisao našega vjerničkog života - slijediti nauk i stope Isusa Krista. Radikalno živeći Evanđelje Franjo je na neki način iznevjerio očekivanja svoje obitelji, ali je izgradio novu obitelj, obitelj franjevaca i franjevki kojima je Bog Otac. Njegov život kritika je svim negativnostima u Crkvi i društvu, odnosno poticaj svima da istinski žive kršćanske vrednote.

Na kraju misnog slavlje prisutne je vjernike pozdravio o. gvardijan, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli skladnoj i dostojanstvenoj proslavi. Na koncu je svima čestitao svetkovinu sv. Franje, osobito članovima franjevačke obitelji. Poslije euharistijskog slavlja članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) iz Imotskog pripremili su zakusku za svoje goste iz drugih bratstava OFS-a imotskoga samostanskog okružja i domaće framaše.

Fotografije 

 

 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas762
Ovaj mjesecOvaj mjesec41856
UkupnoUkupno6456473

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49 

Administrator

franodoljanin@gmail.com