Imotski: Obećanja u bratstvima Frame

U imotskome samostanskom okružju običaj je da novi članovi svih bratstava Franjevačke mladeži (Frame) svoja prva obećanja daju na večernjoj misi u 19.00 sati na svetkovinu sv. Franje. Tako je i ove godine 95 mladih po prvi put obećalo da će svoju mladost posvetiti Kristu u bratstvu Frame. Obećanja su dali framaši iz sljedećih bratstava: Imotski (23), Lovreć - po prvi put (12), Podbablje (11), Proložac (10), Runović (18), Vinjani (15) i Zmijavci (6).

Euharistijsko slavlje predvodio je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Sitpanović, uz koncelebraciju 7 svećenika. U prigodnoj propovijedi o. gvardijan rekao je da sveti Pavao u poslanici Galaćanima ističe kako se ponosi samo križem Krista Gospodina raspetoga. Takav je bio i Franjo - ponosan na Kristov križ. Nažalost, mnogi se kršćani danas stide križa Kristova, Evanđelja, Crkve… Sveti nas Franjo potiče da budemo ponosni na Krista, ponosni što smo njegovi, što pripadamo njegovoj Crkvi. Na koncu je potaknuo framaše da svoj život stvarno posvete Kristu, kao što  kažu u svojim obećanjima, kako bi išli po Franjinu primjeru i zagovoru putem Gospodinovim.

Na kraju svete mise o. gvardijan čestitao je svim prisutnim vjernicima svetkovinu sv. Franje, a posebno framašima koji su dali svoja prva obećanja. Nakon svete mise slavlje se nastavilo zakuskom za framaše pod samostanskim cedrom.

Fotografije 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1189
Ovaj mjesecOvaj mjesec53492
UkupnoUkupno5424962

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Administrator

franodoljanin@gmail.com