Čestitka provincijala fra Joška Kodžomana povodom proslave sv. Franje Asiškoga

Fra Joško Kodžoman, provincijalni ministar Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uputio je čestitku braći i sestrama, franjevcima i franjevkama povodom svetkovine sv. Franje Asiškoga.

 .

Draga braćo i sestre!

Ove godine obilježavamo značajni 800. jubilej dolaska sv. Franje na hrvatsku obalu Jadrana a time i početak franjevačke prisutnosti u našem hrvatskom  narodu.  U toj su prigodi već izrečene brojne pohvale i hvalospjevi na račun dosadašnjega sveukupnog franjevačkog angažmana u našoj Domovini, pa i općenito u svijetu. 

Lijepo je danas biti franjevac ili franjevka, znajući da se iza tog imena, kriju brojna duhovna i kulturna ostvarenja, nas samih, kao i brojnih franjevačkih naraštaja, koji su nam prethodili. Ipak, svjesni smo potrebe i nužnosti za neprestanim obnavljanjem u vjernosti našoj franjevačkoj karizmi, koja je takva da po svojoj aktualosti naprosto ne može ostarjeti.

Čestitajući Vam blagdan našega zajedničkog utemeljitelja sv. Franje Asiškoga, želim da svi skupa sačuvamo svježinu franjevačke karizme te da i nadalje novim poletom nastojimo ostvarivati velike životne ideale svoga poziva. Učinimo svaki novi dan malim, ali značajnim, iskorakom u dosljednom življenju svoje vjere.

Mir i dobro!

fra Joško Kodžoman,

provincijalni ministar

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas206
Ovaj mjesecOvaj mjesec32217
UkupnoUkupno6446834

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33 

Administrator

franodoljanin@gmail.com