Proslava blagdana BD Marije u Biskupiji kod Knina

U subotu, 15. i u nedjelju 16. rujna svečano je proslavljen blagdan BD Marije u Biskupiji kod Knina. U subotu je bilo bdjenje koje je predvodio fra Ivan Lukač s framašima, a nedjeljno slavlje predvodio je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskpije.

 U 17 sati krenuše mladići i djevojke ispred privremene Gospine crkve u Kninu na tradicionalno hodočašće Majci Božjoj u Biskupiju. Radosni i raspjevani, puni duha molitve i žrtve pješačeći sretno stigoše u crkvu BD Marije u Biskupiji. Fra Mario Radman je iz Drniša dovezao jedan autobus mladih na ovo bdijenje, a također i Frame iz Šibenika,  Šubićevca i Meterize stigli su na ovo molitveno bdijenje. Ove godine je i iz župe Lišane doputovalo dvadesetak mladih na svečanost bdijenja. Mlade su dopratili:, fra Lazar Perica, fra Dejan Međugorac, fra Damir Čikara, fra Mario Radman, fra Božo Ančić i kninski gvardijan fra Marko Duran i fra Ivan Lukač.

Fra Ivan Lukač je predvodio klanjanje pred Presvetim uz instrumentalnu glazbu. Razmišljanje na temu „Krepost siromaštva“ priredila je Marija Dragić, predsjednica Frame u Kninu. Organizirala je čitanja koje su čitali nekolicina mladih a pauze između čitanja nadopunjavao je zbor mladih iz Knina.

Na kraju je fra Lazar Perica održao meditaciju nastojeći mlade potaći na razmišljanje o stvarnom životu i očekivanju životne ozbiljnosti kod mladih, te na izgradnju ozbiljnog kršćanskog karaktera u svakom pojedincu kao budućem nositelju vjere i morala u svojim obiteljima i u svome narodu.

U nedjelju, 16. rujna, procesiju i svetu misu predvodio je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije, a prisutni svećenici su još bili: fra Josip Jukić, fra Ante Čavka, fra Ivan Buljević, fra Ivan Lukač, gvardijan i župnik kninski fra Marko Duran, te don Ante Omazić, đakon.

Don Marinko je propovijedao na temu o zavjetu kroz sv. Pismo spajajući Zavjet hrvatskog naroda nekad i sada. Mnoštvo se vjernika slilo na svečanost iz svih okolnih župa i to u dosta velikom broju.

Fra Joko Grgić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas836
Ovaj mjesecOvaj mjesec72431
UkupnoUkupno7539264

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34