Proslava blagdana BD Marije u Biskupiji kod Knina

U subotu, 15. i u nedjelju 16. rujna svečano je proslavljen blagdan BD Marije u Biskupiji kod Knina. U subotu je bilo bdjenje koje je predvodio fra Ivan Lukač s framašima, a nedjeljno slavlje predvodio je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskpije.

 U 17 sati krenuše mladići i djevojke ispred privremene Gospine crkve u Kninu na tradicionalno hodočašće Majci Božjoj u Biskupiju. Radosni i raspjevani, puni duha molitve i žrtve pješačeći sretno stigoše u crkvu BD Marije u Biskupiji. Fra Mario Radman je iz Drniša dovezao jedan autobus mladih na ovo bdijenje, a također i Frame iz Šibenika,  Šubićevca i Meterize stigli su na ovo molitveno bdijenje. Ove godine je i iz župe Lišane doputovalo dvadesetak mladih na svečanost bdijenja. Mlade su dopratili:, fra Lazar Perica, fra Dejan Međugorac, fra Damir Čikara, fra Mario Radman, fra Božo Ančić i kninski gvardijan fra Marko Duran i fra Ivan Lukač.

Fra Ivan Lukač je predvodio klanjanje pred Presvetim uz instrumentalnu glazbu. Razmišljanje na temu „Krepost siromaštva“ priredila je Marija Dragić, predsjednica Frame u Kninu. Organizirala je čitanja koje su čitali nekolicina mladih a pauze između čitanja nadopunjavao je zbor mladih iz Knina.

Na kraju je fra Lazar Perica održao meditaciju nastojeći mlade potaći na razmišljanje o stvarnom životu i očekivanju životne ozbiljnosti kod mladih, te na izgradnju ozbiljnog kršćanskog karaktera u svakom pojedincu kao budućem nositelju vjere i morala u svojim obiteljima i u svome narodu.

U nedjelju, 16. rujna, procesiju i svetu misu predvodio je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije, a prisutni svećenici su još bili: fra Josip Jukić, fra Ante Čavka, fra Ivan Buljević, fra Ivan Lukač, gvardijan i župnik kninski fra Marko Duran, te don Ante Omazić, đakon.

Don Marinko je propovijedao na temu o zavjetu kroz sv. Pismo spajajući Zavjet hrvatskog naroda nekad i sada. Mnoštvo se vjernika slilo na svečanost iz svih okolnih župa i to u dosta velikom broju.

Fra Joko Grgić

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1189
Ovaj mjesecOvaj mjesec53492
UkupnoUkupno5424962

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Administrator

franodoljanin@gmail.com