Hodočašće povodom 69. obljetnice smrti fra Rafe Kalinića

Uredništvo „Fra Rafo Kalinić - žrtva svoga svećeništva povodom 69 obljetnice mučeničke smrti fra Rafe Kalinića organiziralo je u  nedjelju 30. rujna 2012. hodočašće u Sinj, Brnaze i Prugovo.

 Misno slavlje u svetištu Gospe Sinjske predvodio je župnik fra Ante  Bilokapić. Istakao je da se „danas na poseban način spominjemo svjedočansta života koji je svojim životom ostavio trag, a to je spomen mučeničke smrti fra Rafe Kalinića. Počeo je ostvarivati svoj trag u rodnom mjestu Prugovo, a zaršio ga ovdje u blizini našeg mjesta u Brnazama svjedočeći ljubav Božju prema bratu čovjeku, podjeljujući sakramente umirućih... Fra Rafo Kalinić svećenik redovnik pokazao je svu ljubav prema bolesnom bratu podijelio sakramente umirućih i podnio mučeništvo za vjeru, ua sakaramente, za brata čovjeka. Njegov znak ljubavi, njegove stope neka nam bude nadahnuće da prođemo ovom zemljom čineći djela ljubavi i svjedočeći Božju ljubav među nama. Ostavimo i mi svako od nas takve tragove da se na kraju naših života može reći, ovi su uistinu znali kome su pripadali, za ove se zna za čijim su životom išli i koga su svojim životom svjedočili.Neka nam primjer i nadahnuće bude fra Rafo Kalinić.“

 Poslije Sv. mise u dvorani za hodočasnike članice franjevačkog svjetovnog reda Sinja i Brnaza organizirali su nam okrijepu. 

 Nakon Sv. mise uputili smo se prema Brnazama pred kuću Bože Malbaša u kojoj je fra Rafo živ u vatri izgorio iz ljubavi prema bratu čovjeku. Nasljedovao je Isusa u ljubavi, do smrti. Ljubav ne gleda ništa doli ljubiti i dati se tamo gdje je porebno. Položili smo cvijeće i zapalili svijeće i svatko je u tišini svoga srca uputio molitve fra Rafi, a bilo je i nekoliko vrlo zanimljivih svjedočanstava o zadobivenim milostima po zagovoru našeg fra Rafe.

 Iz Brnaza smo krenuli prema Prugovu, nakratko se zadržali u crkvi sv. Ante, te se uputili prema Brdanićima gdje je fra Ante Jurić Talaja predvodio pobožnost križnog puta. Kata Kraljević, sestra fra Ante Jurića nas je bogato ugostila i srdačno ispratila.

Sudionik hodočašća

 

 

 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas884
Ovaj mjesecOvaj mjesec38148
UkupnoUkupno5573655

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78 

Administrator

franodoljanin@gmail.com