Vinjani: Proslava sv. Roka

U četvrtak 16. kolovoza u Vinjanima je svečano proslavljena svetkovina svetog Roka, naslovnika i zaštitnika župe. Središnje slavlje počelo je procesijom u 10.30 sati, nakon čega je kod crkve sv. Roka slavljena sv. misa, koju je predvodio novoimenovani imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, uz koncelebraciju fra Zorana Kutleše, imotskog dekana, fra Željka Tolića, bivšeg provincijala, fra Denisa Šimunovića, mjesnog župnika, te još 14 svećenika.

U propovijedi je fra Kristian istaknuo da svetce ne slavimo samo kao zagovornike, nego i kao uzore koji nam svojim primjerom daju poticaje za dobar kršćanski život. Mnogi su pozitivni poticaji koje nam svojim životom upućuje današnji svetac, a o. gvardijan istaknuo je tri: staviti Boga i život u skladu s Božjom voljom na prvo mjesto ljestvice životnih vrednota, iskazivati ljubav bližnjima koji su u potrebi te strpljivo nositi životni križ.

Misnica u kojoj je predsjedatelj slavio svetu misu dar je bivšeg provincijala fra Željka njegovoj rodnoj župi, na čemu mu je na kraju mise fra Kristian zahvalio, kao i za sve ono što je kao provincijal učinio za imotski samostan i župu Vinjani.

Fotografije  

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1736
Ovaj mjesecOvaj mjesec45776
UkupnoUkupno5671404

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99 

Administrator

franodoljanin@gmail.com