Imotski: Proslava Gospe od Anđela

Imoćani su i ove godine svečano proslavili svetkovinu Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine. Nakon devetodnevne priprave u četvrtak 2. kolovoza središnje je slavlje započelo u 18.00 sati procesijom od crkve sv. Franje do imotske tvrđave Topane, do spomenika poginulim braniteljima, gdje je svetu misu predvodio mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski. Procesiju je animirao fra Kristian Stipanović, župni vikar Imotskog, a glazbeno su je popratili članovi HPO Gradska glazba Imotski, predvođeni kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim.

U euharistijskom slavlju u koncelebraciji su bila 24 svećenika, među kojima i provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, imotski gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša te bivši provincijal fra Željko Tolić.

U propovijedi je o. nadbiskup rekao da je blagdan Gospe od Anđela ujedno blagdan sv. Franje, koji je posebno štovao Mariju i bio vezan uz njezinu crkvicu Porcijunkulu. Spomenuvši porcijunkulski oprost mons. Barišić je istaknuo važnost pomirenja s Bogom i bližnjima, što oprost daje čovjeku. Nadbiskup je naveo žalosnu činjenicu da se Imotska krajina iseljava, ali je naglasio da je još žalosnije ako vjernici koji žive u njoj ne žive kao vjernici. Naime, prisutni smo ovdje i sada samo ako živimo dosljedno svoju vjeru, inače smo odsutni i nismo svoji.

Na kraju misnog slavlja prisutnima se obratio o. provincijal čestitavši svima blagdan Gospe od Anđela. Nakon njega riječ zahvale uputio je gvardijan fra Zoran, zahvalivši posebno fra Petru Vrljičku, župniku Vrgorca, koji je samostanu poklonio novi srebreno-zlatni okvir za Gospinu sliku, rad prof. Hrvoja Ljubića.

Fotografije 

Fra Kristian

.

Prilozi:

  1. Bdijenje "Vi ste hram Božji" (tekst u pdf formatu)

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas731
Ovaj mjesecOvaj mjesec41825
UkupnoUkupno6456442

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 

Administrator

franodoljanin@gmail.com