Studenci: Proslava sv. Ilije

U petak 20. srpnja u župi Studenci proslavljena je svetkovina sv. Ilije, zaštitnika te župe. Središnje slavlje počelo je procesijom kroz mjesto u 10.30 sati, a nastavilo se u crkvi sv. Ilije svetom misom koju je predvodio fra Josip Grbavac, ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti. U koncelebraciji su bili mjesni župnik fra Jakov Begonja, imotski gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša te još devetorica svećenika.

U propovijedi je fra Josip povezao vrijeme sv. Ilije s današnjim vremenom, ističući kako je zbog brojnih sličnosti društvenog stanja onda i danas sv. Ilija vrlo aktualan svetac. Spomenuvši Ilijinu borbu i trud oko vjere u jedinoga Boga u izabranom narodu, naveo je brojne značajke današnje kulture u kojoj je sve više poganstva, idolatrije i bezboštva, što se očituje u svim poljima života. Upravo je stoga važna poruka i primjer današnjeg sveca koji nas potiče na čvrstu i duboku vjeru, na vjernost Bogu i njegovoj istini.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Jakov zahvalio je svima koji su na bilo koji način pridonijeli da se svetkovina sv. Ilije proslavi dostojanstveno. Na poseban način zahvalio je propovjedniku fra Josipu potičući brojne okupljene vjernike da po primjeru sv. Ilije budu odvažni svjedoci Božje istine u današnjem svijetu.

Fotografije 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1272
Ovaj mjesecOvaj mjesec40178
UkupnoUkupno6454795

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Administrator

franodoljanin@gmail.com