Delegacija Sveučilišta iz Splita u posjeti sveučilištu St. Petersburg

Od 22. do 26. lipnja delegacija Sveučilišta u Splitu bila je u posjeti sveučilištu St. Petersburg. U delegaciji su bili rektor Ivan Pavić, profesor Luka Tomašević i dekan ekonomskog fakulteta profesor Željko Garača. Razlog posjeta bili su sastanci dvaju međunarodnih konzorcija, za razvoj turizma i za pripremu specijalista za rehabilitaciju. Ti konzorciji su bili otvoreni uz pomoć međunarodne akademije IRSIA, koja obuhvaća oba sveučilišta.

Na radnom sastanku konzorcija za pripremu specijalista za rehabilitaciju o značenju bioetike u ovoj oblasti govorio je profesor fra Luka Tomašević. On je već poznat u Rusiji kao specijalist u bioetici. Naravno, to je disciplina, koja mora postati i temelj za edukaciju specijalista za rehabilitaciju.

I dekan ekonomskog fakulteta Željko Garača je imao zapažene rezultate u pitanju suradnje među sveučilištima Splita i St. Petersburga u razvoju edukacije u turizmu. On i prorektor sveučilišta St. Petersburga Nikolaj Kaledin dogovorili su planove za otvaranje zajedničkih master programa za rehabilitacijski turizam.

Ovo je već drugi zajednički edukativni projekt ovih velikih sveučilišta. Prvi edukativni master program “Biotechnički sistemi i tehnologije” za tehničare i doktore (fizioterapeute) bio je otvoren ovu godinu i još je uvijek (do kraja 7. mjeseca) otvoren i za hrvatske studente. Jedan kolegij tog programa će predavati u 6. mjesecu iduće godine u St. Petersburgu profesor fra Luka Tomašević. Hrvatskim studentima taj program otvara mogućnosti učenja u Rusiji koje financira ruska vlada. 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1195
Ovaj mjesecOvaj mjesec53498
UkupnoUkupno5424968

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 102 

Administrator

franodoljanin@gmail.com