Frankfurt: Primanje u Framu i FSR

U subotu, 9. lipnja 2012. godine u crkvi St. Antonius u Frankfurtu, 13 mladića i djevojaka primljeno je u Franjevačku mladež (Framu), a 38 odraslih u Franjevački svjetovni red (OFS). Duhovni voditelj Frame je fra Marko Domazet Lošo, a OFS-a fra Ivan Čikara.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Petar Klapež, župnik, koji je u propovijedi istaknuo kako se „zbio povijesni trenutak u našoj župi“ jer je 13 mladića i djevojaka odlučilo biti primljeno u Franjevačku mladež pod duhovnim vodstvom fra Marka Domazeta Loše, a 38 odraslih pod duhovnim vodstvom fra Ivana Čikare stupilo je u Franjevački svjetovni red (OFS).

Obred primanja u Franjevačku mladež i Franjevački svjetovni red predvodio je fra Petar Klapež, koji je čestitao svim framašima i članovima Franjevačkog svjetovnog reda i zahvalio duhovnim asistentima fra Marku i fra Ivanu jer je na ovaj način povećana franjevačka obitelj. Zaželio je da ih sve skupa štiti i prati Božji blagoslov po zagovoru sv. Franje i sv. Klare. Nakon euharistijskog slavlja nastavljeno je zajedničko druženje u hrvatskom centru.

Štoviše, tu nije kraj ljepoti doživljenoga. Članovi Franjevačkog svjetovnog reda u lijepom ozračju realizirali su akciju s umjetničkim djelima naših župljana pod nazivom: Tajna mojih ruku – skriveni talenti za najpotrebnije! Naime, svi oni koji su u tome htjeli sudjelovati trebali su darovati neko dijelo svojih ruku, nešto napravljeno vlastitim talentom. Prikupljeno je 14 dijela naših vrijednih i nadarenih župljana, koji su na aukciji prodani za ukupno 1550 eura. Prikupljeni novac bit će darovan u dvije obitelji u domovini, obiteljima koji su u velikoj materijalnoj potrebi. Tako je mali dar svakog od nas postao velika stvar za te ljude u potrebi!

Veselu i opuštenu atmosferu, nakon slavlja u crkvi i humanitarne akcije, upriličili su članovi Frame koji su organizirali karaoke na radost i veselje svih prisutnih.

Fotografije 

Čiki

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1072
Ovaj mjesecOvaj mjesec38153
UkupnoUkupno6383257

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 

Administrator

franodoljanin@gmail.com