Održani samostanski kapituli

U srijedu 16. svibnja 2012. održani su samostanski kapituli u Imotskom, Splitu (Trstenik i Gospa od Zdravlja), u Šibeniku na Šubićevcu i na Visovcu na kojima je glavna tema bila "Nacrt Statuta".

Kapitul imotskoga samostanskog okružja održan je u srijedu 16. svibnja. U 10.00 sati u samostanskoj kapeli braća su izmolila Srednji čas, nakon čega je fra Nikica Ajdučić, župnik Podbablja, održao razmatranje.

U 10.45 sati održana je sjednica u samostanskoj dvorani, čiji je središnji dio bio rad na nacrtu Statuta Provincije kao priprema za Provincijski kapitul u lipnju. Braća su dala svoje komentare na nacrt Statuta te je odlučeno da zapisničar kapitula napravi izvještaj o radu braće i pošalje ga pročelniku Komisije za izradu nacrta Statuta.

Uz rad na Statutima braća su se dogovorila za predstojeće ljetne pastoralne obaveze, posebno za proslavu Gospe od Anđela u Imotskom.

Sjednica je završena molitvom, a druženje braće nastavilo se u samostanskom blagovalištu ručkom u 12.30 sati, čime je proslavljen imendan fra Kristiana Stipanovića.

.
 

 

.
.
 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1256
Ovaj mjesecOvaj mjesec51156
UkupnoUkupno6966490

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 82 

Administrator

franodoljanin@gmail.com