Berlin: Mladi na putu prema Sisku na SHKM

Mladi Hrvatske katoličke misije već se od početka godine kroz kateheze i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pripremaju na Susret Hrvatske Katoličke Mladeži u Sisku.

Kroz kateheze, na koje su svi sudionici bili obvezni sudjelovati, vodili su fra Ivan Rozić, Anica Krstanović, Suzana Smolković i djelomično Janja Tadin. Većina mladih koji putuju za Sisak na susret su aktivni pjevači Zbora mladih, FRAME i folkora HKM Berlina.

Znatno veći dio putnih troškova je preuzeo župnik HKM fra Petar Čirko  jer mu se dopao angažman i želja mladih za tim specifičnim susretom.

Nažalost je jedan veliki broj zainteresiranih mladih sprijećen zbog istovremene  Krizme u HKM Berlin svojih bližih (braće, sestara, rodbine).

Mladi su upoznali geslo susreta "U svjetlosti hodimo", te kako primjeniti u svakodnevnici to geslo, kako "biti svjetlo KRISTOVO" u sredinama  gdje je nepoznanica.

U nedjelju su na kraju sv. Mise, koju je animirao Zbor Mladih Hrvatske Misije, dobili svečani blagoslov za sretan put od župnika fra Petra. Završna pjesma je bila himna SHKM koju su odpjevali mladi putnici, njih 43. – Žar i radost naših mladih će župljanima ostati dugo u sjećanju.

Mladi HKM Berlin sa velikim uzbuđenjem i radošću očekuju putovanje u Sisak na SHKM, vesele se zajedničkom druženju, pjesmi i posebice molitvi.

U petak ujutro je predviđen dolazak u Zagreb, gdje će ih dočekati  u restoranu Gastro Globus bivši Berlinčani i članovi HKM Berlin ANICA i ROBERT KOVAČ, te DIJANA PAVKOVIĆ.

Obavijest o dolasku današnjih mladih iz HKM Berlin, iz njihove nekadašnje misije  u kojoj su oni bili na različite načine aktivni, obradovalo je Dijanu, Anicu i Roberta posebno pa su smislili  "dobrodošlicu" za njih – "Bivši dočekuju s velikom radošću sadašnje MLADE HKM Berlin".

Nakon domjenka u Gastro Globusu predviđeno je razgledavanje Kaptola i Gornjeg Grada Zagreba – voditelji su cure iz Zagreba Marija, Petra, Kristina, Mateja, Marta, Lucija, Irena, Zrinka i Eva. Voditeljice su krajem 2011.g. sudjelovale na TAIZE susretu u Berlinu tim povodom su upoznale HKM Berlin, gdje su bile zbrinute u dvije  hrvatske obitelji. Predviđen je posjet Zagrebačkoj katedrali, grobu bl. Alojzija Stepinca, kao i muzeju Alojzija Stepinca, te obilazak Gornjeg grada.

U večernjim satima su mladi i njihovi voditelji (fra Ivan Rozić, Anica Krstanović, Suzana Smolković) zbrinuti u Petrinjskoj župi gdje ce biti i smješteni u obiteljima.

Iz dalekog Berlina "s osmjehom na susret krećemo jer znamo Bog je s nama tu…"

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas188
Ovaj mjesecOvaj mjesec32199
UkupnoUkupno6446816

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32 

Administrator

franodoljanin@gmail.com