Wiesbaden: Susret ministranata iz Rajnsko-majnske regije

Tradicionalni susret ministranata i ministrantica iz hrvatskih katoličkim misija Rajnsko-majnske regije održan je na blagdan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Wiesbaden.

Više od sto pedeset ministranata pristiglo je iz hrvatskih misija Wiesbaden, Offenbach am Main, Frankfurt am Main, Darmstadt, Main-Taunus/Hochtaunus, Saarbrücken, Rüsselsheim, Mainz i Giessen, predvođeni svećenicima dr. fra Antom Bilokapićem, don Rudijem Belkom, fra Marinkom Vukmanom, fra Perom Vučemilom, fra Antom Bilićem, fra Nediljkom Brečićem, fra Marijanom Petričevićem, fra Berislavom Nikićem, fra Markom Domazetom Lošom i fra vanom Čikarom, đakonom Matom Valjanom, pastoralnim suradnicama s. Auksilijom Milić, s. Damirom Gelo, s. Esterom Marijić, s. Dionizijom Tomas, s. Damjanom Damjanović, s. Anđelom Milas, s. Pavlimirom Šimunović i pastoralnim refentom Zvonkom Orlovićem. Na susretu je bio i delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj sa sjedištem u Frankfurtu na Majni vlč. Ivica Komadina.

Misno slavlje u crkvi sv. Kilijana u Wiesbadenu predvodio je i propovijedao fra Marko Domazet Lošo, a na početku mise ministrani su izveli krasnoslov o svjetlu. O. Domazet Lošo je u propovijedi je potaknuo ministrane neka zauvijek ostanu u Božjoj blizini. „Neka nas Gospodin nauči ispravljati sve ono što nije dobro, kako bismo mogli živjeti radosno.“ Na kraju misnog slavlja, koje je na orguljama pratila s. Auksilija Milić uz sudjelovanje ministranata, nekoliko je riječi kazao delegat vlč. Ivica Komadina zahvališi ministrantima na njihovu služenju kod oltara. Potaknuo ih je neka i dalje budu vjerni Bogu i oltaru.

Nakon misnog slavlja održan je ministrantski kviz, koji je pripremio đakon iz Giessena Mato Valjan, a na kojem su ministranti podijeljeni u dvije skupine, odgovarali na pedeset pitanja.

Nakon kviza za sve je priređen ručak, a potom je organiziran rekreativni program na sportskom igralištu „Rheinhöhe“ nedaleko od misijskih prostorija. Ministranice i ministranti su se natjecali u nogometu, trčanju te drugim disciplinama.

Tekst i snimke: Adolf Polegubić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1731
Ovaj mjesecOvaj mjesec44171
UkupnoUkupno7511004

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 117